Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Advent üzenete: Próbáljunk meg egyre jobbá válni!

A keresztény ember egész élete egy nagy advent, és ebbe illesztjük be az idei készületet is, mely belső megújulást kell, hogy eredményezzen. Ha jó a felkészülés, akkor örömteli a karácsonyunk.

Az adventi időszak talán a legjobban várt ünnepre készít fel bennünket, de a várakozás mindenkinek mást jelent – mondta Varga Balázs. A plébános adventi gondolatait így folytatta: – Ha körülnézünk a városban, akkor láthatjuk, hogy már-már szinte karácsonyi hangulat uralkodik néhány helyen. A kivilágított kirakatok, és néha itt-ott felhangzó zeneszó nem az adventi készülődés lényege, mert a külsőségek helyett belülről kell átérezni a várakozás meghitt hangulatát. Az imádságban, az elcsendesedésben, belső összeszedettségben kell hogy megmutatkozzon a mi igazi készületünk. Próbáljunk egyre közelebb kerülni ahhoz, akinek az érkezését várjuk, akivel a találkozást szeretnénk átélni. Az emberek nagy többsége ilyenkor a karácsonyra készül, ami négy vasárnapból áll. A pislákoló gyertyák fénye jelzi, hogy múlóban a sötétség, és egyre inkább közeledik a világosság, amely az idő előrehaladtával terjed. A világ világosságának, a mi megváltónknak, Jézus Krisztus eljövetelét ünnepeljük karácsonykor.

Ezt a néhány hetet használjuk arra, hogy megnyugodva lépjünk ki a mindennapi rohanásából, a hajszolt világból. Csendet teremtve bensőnkben és önmagunk körül; így tudunk csak az ünnepre készülni. Enélkül az advent csak szép szokásként szerepel életünkben, és nem tudja betölteni valódi jelentését, hogy felkészítsen bennünket az ünnepre. Az emberek gyakran kisértésbe esnek, ezért kapkodva sietnek egyik boltból ki, a másikba be. A rohanás után azt vesszük észre, hogy ránk szakad a karácsony, ezért nem tudjuk valódi ünnepként megélni. A megfelelő felkészüléshez az egyház segítséget nyújt azzal, hogy buzgóbb imádságra, szentmiséken való részvételre ösztökél bennünket. A kényelemről való lemondás, az áldozathozatal, a másik iránti megértés, törődés adventi készületünket szolgálja, hogy az út végén ne csak Betlehemben, hanem a mi szívünkbe is megérkezzen az Isten. Az ő szeretetét próbáljuk továbbadni embertársaink javára. Vizsgáljuk át életünket, és próbáljunk meg egyre jobbá válni.
– Így kívánok a Rábaközi Televízió minden kedves nézőjének kegyelem teljes adventet, és valóban boldog, örömteli szent karácsonyt.

Beküldés dátuma: 2014. 12. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play