Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Advent üzenete: Próbáljunk meg egyre jobbá válni!

A keresztény ember egész élete egy nagy advent, és ebbe illesztjük be az idei készületet is, mely belső megújulást kell, hogy eredményezzen. Ha jó a felkészülés, akkor örömteli a karácsonyunk.

Az adventi időszak talán a legjobban várt ünnepre készít fel bennünket, de a várakozás mindenkinek mást jelent – mondta Varga Balázs. A plébános adventi gondolatait így folytatta: – Ha körülnézünk a városban, akkor láthatjuk, hogy már-már szinte karácsonyi hangulat uralkodik néhány helyen. A kivilágított kirakatok, és néha itt-ott felhangzó zeneszó nem az adventi készülődés lényege, mert a külsőségek helyett belülről kell átérezni a várakozás meghitt hangulatát. Az imádságban, az elcsendesedésben, belső összeszedettségben kell hogy megmutatkozzon a mi igazi készületünk. Próbáljunk egyre közelebb kerülni ahhoz, akinek az érkezését várjuk, akivel a találkozást szeretnénk átélni. Az emberek nagy többsége ilyenkor a karácsonyra készül, ami négy vasárnapból áll. A pislákoló gyertyák fénye jelzi, hogy múlóban a sötétség, és egyre inkább közeledik a világosság, amely az idő előrehaladtával terjed. A világ világosságának, a mi megváltónknak, Jézus Krisztus eljövetelét ünnepeljük karácsonykor.

Ezt a néhány hetet használjuk arra, hogy megnyugodva lépjünk ki a mindennapi rohanásából, a hajszolt világból. Csendet teremtve bensőnkben és önmagunk körül; így tudunk csak az ünnepre készülni. Enélkül az advent csak szép szokásként szerepel életünkben, és nem tudja betölteni valódi jelentését, hogy felkészítsen bennünket az ünnepre. Az emberek gyakran kisértésbe esnek, ezért kapkodva sietnek egyik boltból ki, a másikba be. A rohanás után azt vesszük észre, hogy ránk szakad a karácsony, ezért nem tudjuk valódi ünnepként megélni. A megfelelő felkészüléshez az egyház segítséget nyújt azzal, hogy buzgóbb imádságra, szentmiséken való részvételre ösztökél bennünket. A kényelemről való lemondás, az áldozathozatal, a másik iránti megértés, törődés adventi készületünket szolgálja, hogy az út végén ne csak Betlehemben, hanem a mi szívünkbe is megérkezzen az Isten. Az ő szeretetét próbáljuk továbbadni embertársaink javára. Vizsgáljuk át életünket, és próbáljunk meg egyre jobbá válni.
– Így kívánok a Rábaközi Televízió minden kedves nézőjének kegyelem teljes adventet, és valóban boldog, örömteli szent karácsonyt.

Beküldés dátuma: 2014. 12. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés