Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Adventköszöntő a premontrei rendházban

A csornai múzeum tizenharmadik ízben megtartott adventi rendezvényén 90.születésnapja alkalmából köszöntötték dr. Erdélyi Zsuzsannát, akit ha fizikailag meg is viseltek az évek, de ízes humorát nem veszítette el. A rábaközi múzeumpártoló közönség előtt nem ismeretlen a Kossuth-díjas néprajzkutató, hiszen az 1995-ben megtartott konferencia előadójaként tanulmányt írt a jubileumi kötetbe, amely az egyetemek bölcsészkarán kötelező szakirodalomként szerepel – szögezte le V. Szalontay Judit néprajkutató. A Csornai Múzeumért Kulturális Alapítvány elnöke ezt követően átadta a szót dr. Horváth Lóránt Ödön emeritus premontrei apátnak. Az adventi koszorú a soha el nem fogyó reményre emlékezteti a híveket, arra, hogy egyszer szebb és békésebb lesz a világ, a gyertyák egyre szaporodó fényei pedig a szeretet melegét sugározzák felénk – hangzott a köszöntőben.
A délután további részében Tóth Sándor műfordító dr. Erdélyi Zsuzsanna születésnapja alkalmából megjelent, a "Századokon át paptalanúl" és  az "Úttalan utakon" című két jubileumi kötetet méltatta.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 07.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play