Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Akadályhajtás Csornán

A földművelésből, mezőgazdaságból élő embereknek hosszú ideig nélkülözhetetlen eleme volt a ló. A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület és a közelmúltban alakult Csornai Lovas Klub ezt az ősi hagyományt kívánta életre kelteni az első csornai lovasnap megrendezésével.

A rendezvény létjogosultságát bizonyítja, hogy már az első alkalommal huszonegy fogat jelentkezett a versenyre. A csornai önkormányzat szívesen támogatja az ehhez hasonló kezdeményezéseket, hiszen a városban eddig nem tartottak ilyen jellegű, nagy érdeklődésre számot tartó összejövetelt, melyen kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhattak. Csorna partnere kíván lenni a közösségi és értékteremtő programoknak – hangsúlyozta megnyitó beszédében dr. Bónáné dr. Németh Katalin.
Kovács Tibor, a Csornai Lovas Klub vezetője megköszönte a támogatók közbenjárását, majd hozzátette: számítanak a sporttársak, lovas barátok segítségére, akik bármikor bekapcsolódhatnak a további, látványos versenyek megrendezésébe.
– Csorna mindig szívesen fogadja a civilek megkeresését, különösen akkor, ha nagy városi rendezvénnyel szeretnének előállni. Mi ezeket a kezdeményezéseket felkaroljuk és támogatjuk lehetőségeinkhez mérten – mondta Antal Krisztián. Az első csornai lovasnap szervezői sikeresen pályáztak az önkormányzat által kiírt civil alapra. A képviselő örül a széles körű összefogásnak, hisz sok csornai és rábaközi vállalkozó is támogatta a rendezvényt.
Ivánkovics Zoltán, a tíz fővel létrejött Csornai Lovas Klub egyik alapító tagja jó dolognak tartja, hogy saját településén vehet részt az akadályhajtáson. Megjegyezte: A sportág nagyon sok gyakorlást igényel, ezért az utóbbi három esztendőben még komolyabban vette a felkészüléseket. A tíz esztendeje versenyző lovas a Vilmos parkba két lipicai jellegű csikóval érkezett: egyikük ötéves félvér kanca, társa pedig négyéves herélt hím. A testvérpár nemrég kezdte a versenyzést, így idén harmadszor mutatták be ügyességüket. A megszólaló szeretné, ha mostantól kezdve minden évben megrendezhetnék a programot.

Beküldés dátuma: 2015. 07. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Megalakult a Csornai Református Missziói Egyházközség

  Csornán jövője van a reformátusoknak, ami az Úristen ajándéka, de azért a gyülekezett tagjainak is sokat kell tennie azért, hogy önálló közösségként vegyenek részt a református egyház életében – mondta dr.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play