Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Aki akar, el tud helyezkedni tanult szakmájában


Nehéz, de összességében sikeres évet zárt az intézmény - hangzott az értékelésben -, kisebb fennakadás a szűkös anyagiak miatt merült fel. A zavartalan működést az iskola és a fenntartó önkormányzat hathatós együttműködése biztosította. Az igazgatónő megköszönte kollégái kitartó munkáját, akik a mindennapos problémák ellenére sem engedtek az oktatás színvonalából, a szakképzési hozzájárulás pedig lehetővé teszi, hogy a szakmákat a legmodernebb eszközökkel sajátítsák el a tanulók. Szakács Istvánné gazdasági vezető az elmúlt évi szakképzési hozzájárulás felhasználásáról tartott tájékoztatót, melyben leszögezte: a támogatást nem közvetlenül az iskola kapja meg, hanem az intézményt fenntartó önkormányzatok által létrehozott integrált szakképző központ, megjelölve az összeg  kedvezményezettjeit. A hozzájárulás felhasználását a szakmacsoportok közötti  széles körű egyeztetés előzi meg. Tavaly 9 millió forintot fordítottak a szakképzés színvonalát javító gépek, berendezések vásárlására.
A tanulólétszámát évek óta stabilan tartó iskola képzési profilja rendkívül sokrétű, ami részben azzal magyarázható, hogy igazodnak a munkaerő piaci igényekhez, de az ide járó gyerekek is szeretnének élni a tanulási lehetőséggel. Az oktatási intézmények nem tudnak azonnal reagálni a munkahelyek gyorsan változó szakember-szükségleteire, hiszen ennek előbb meg kell teremteni a szellemi és tárgyi feltételeit. Az egyik veszkényi cégnek gépi forgácsolókra lenne igénye, de ehhez fel kellene újíttatni a gépparkot - mutatott rá a valós problémára Nagyné Szabó Nikoletta.
A Berg Gusztáv Szakiskola  működőképességének fenntartása után következhet csak a többi: továbblépés a  végzettséggel rendelkező felnőttek képzésében, mert már most keresik a húsipari szakmunkásokat a városban. Az igazgatónő beszélt arról a több mint fél éven át tartó, egészséges életmód témakörben  tervezett iskolai rendezvénysorozatról is, melyre közel 10 millió forintot nyertek az egyik TÁMOP-pályázaton. Az agrárkamara idén a kapuvári intézményt jelölte ki a pékek szakma kiváló tanulója versenyének lebonyolítására, melyre márciusban kerül sor, ugyanakkor valamennyi foglalkozásra igaz, hogy megéri a diákoknak a plusz erőbedobás, mert a megmérettetésen jól teljesítők megúszhatják a szakmunkásvizsgát. Valamekkora lemorzsolódás mindig van, de a visszajelzések szerint megállják a helyüket a végzett tanulók a munkaerőpiacon. - Aki tényleg dolgozni akar, és szeretne elhelyezkedni, az boldogul az életben - jelentette ki az igazgatónő.

Beküldés dátuma: 2011. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play