Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Aki álmokat sző,vágyait előbb-utóbb megtölti tartalommal

Hamarosan 750 éves lesz a kis rábaközi település, melynek lakói büszkén élik meg minden  ünnepüket. Szemerei János püspök igehirdetés közben több olyan neves személyről is beszélt, akik a községből indultak el, és dacolva minden nehézséggel, példás életet éltek.
Dr. Smidéliusz László, a Dunántúli Evangélikus Egyházkerület másodfelügyelője a gyülekezetért dolgozó mártírokra emlékezett.
Gabnai Sándor soproni esperes  azt kívánta az edvei híveknek, hogy templomuk, mint szent hajlék szolgáljon egyfajta „létraként”, ami a föld és az ég közötti átjárást teszi lehetővé.
Béres László beledi lelkész arra emlékeztetett, hogy az evangélikus gyülekezet összeköti a különböző településeken élő embereket, akik mernek közösen álmodni és örülni templomaikban.
Havassy Bálint László a katolikus testvérgyülekezet jókívánságait osztotta meg az egybegyűltekkel. A harangszó vezesse be az embereket a templomba, melyre nem Istennek van szüksége, hanem a hívőknek. – Isten igéje erről a szószékről sose hangozzék hiába, hanem mindig teremjen jó gyümölcsöt a szívekben – hangsúlyozta a plébános.
Imre László polgármester üzenetképpen mondta köszöntőjében: – Itt vagyunk, létezünk, van nálunk közösségi élet, és létezni is fogunk! Kívánom, hogy a felnövekvő nemzedék tagjai a keresztény Magyarország büszke állampolgárai legyenek.
– Úgy érzem, hogy ez az ünnepség méltó volt kis településünk lakóihoz, akikkel minden évfordulóra tisztelettel és méltósággal emlékezünk meg – fogalmazott a polgármester. Hozzátette:  Nem a létszáma határozza meg a közösségek lényegét, mert az a csoport viszi előre a településeket, amelyben van szeretet és békesség.

Horváth Gabriella élete nagy részét Edvén töltötte, az evangélikus egyházközség meg különösen sokat jelent számára. A templomot 1992-1993-ban újjáépíttették, tavaly pedig európai uniós pályázati pénzből és az egyházközség hozzájárulásából sikerült restaurálni. Megújult a külső vakolat, és átszínezték az egész épületet és a palatetőt. A presbiter elmondta: egyedül az 1906-ban készült harangláb maradt meg eredeti állapotában.
Percze Botond jól érzi magát falujában, ahol az utóbbi időben több  felújítás történt. Elkészült a „templomok tere”, befejezték a faluház födémcseréjét, továbbá új nyílászárókat építettek be. A mihályi általános iskola nyolcadikas diákja barátaival a kultúrház melletti ifjúsági klubban szokott találkozni. A fiatalok nyaranta segítenek a közterületen lé
Beküldés dátuma: 2013. 11. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés