Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Aki rossz hírét kelti, az a csornai kórház ellen van!

A sok-sok találgatás, valamint szárnyra kapott hamis, vagy csak félig igaz információ után mára konkretizálódott a csornai Margit Kórház struktúraátalakítása. Az intézményben maradnak aktív ágyak, de mindemellett profilváltás várható a krónikus osztályokon. A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szakmai felügyelete alatt harmincágyas krónikus belgyógyászati osztályt fognak működtetni. Az eddigi műszerparkra, valamint az ápoló személyzetre alapozva légzésrehabilitációs részleget alakítanak ki a volt tüdőosztály helyén. Az elképzelések szerint a neurológiai rehabilitációt járóbeteg formában biztosítják, a gasztroenterológiai helyreállító munkát pedig az egész  nyugati régióra kiterjesztenék. A kismamák teljes körű gondozása továbbra is Csornán történik, de mivel a leendő anyuka és orvosa között mély bizalmi kapcsolat alakult ki, gyermeküket a választott szülész közreműködésével szeretnék világra hozni. Szakmai berkekben várják annak a rendeletnek a nyilvánosságra kerülését, amely lehetővé teszi, hogy a területileg illetékes aktív osztály  a várandóst orvosával együtt befogadja.
Elküldeni egyetlen dolgozót sem szeretnének, ezért körültekintően járnak el a megyei intézménnyel való szerződéskötéskor. A területileg eddig is Csornához tartozó betegeket felkészült egészségügyi gárda várja – nyilatkozta televíziónknak dr. Winiczai Zoltán igazgató, aki annyival kiegészítte, hogy a komoly, intenzív hátteret igénylő esetek ellátására nincsenek felkészülve. A csornai Margit Kórház vezetője tudomásul veszi és végrehajtja az egészségügyért felelős döntéshozók intézkedéseit, de úgy vélekedik, hogy a jövőben is jelentős szerepet kellene szánni a kis és közepes kórházaknak. A koncentrált gyógyító tevékenységre  elsősorban gazdasági okok miatt van szükség, de az igazgató főorvos nem adja fel a reményt: amennyiben átvészeljük a nehezebb időszakot, ésszerű pénzügyi felhasználás és optimalizált szakmai munka mellett a kisebb kórházak újból megerősödhetnek. A túl nagy méretű intézményi összevonás sem mindig kifizetődő, hiszen könnyen megnövelheti a bürokráciát, és felesleges álláshelyeket eredményezhet.
A szorongató döntési helyzetben a többség érdeke a meghatározó, de azért mindig kell hozni valamiféle kompromisszumot. A struktúraátalakítás során azt is figyelembe vették, hogy megtarthassák a munkatársakat – fogalmazott az igazgató. Az eddigi aktív osztályok dolgozóinak egy része máshol próbál boldogulni, de a java része helyben maradhat. Aki ragaszkodik a korábbi beosztásához, és továbbra is szülésznőként vagy aneszteziológiai asszisztensként dolgozna, annak változatlan formában nem tudnak munkát biztosítani.

A hangulatkeltő, negatív hírek miatt a betegek máshova mennek  gyógyulni, aminek az lesz a következménye, hogy kevesebb dolgozó kell.

Ha a csornai kórházban sokkal kevesebb pácienssel foglalkoznak, mint amennyit a lehetőségek megengednek, önkéntelenül magával hozza a bevételek csökkenését. Dr. Winiczai Zoltán ezzel kapcsolatban megjegyezte: az utóbbi időben amiatt is csökkent betegszám, hogy sokan „rosszul értelmezték a változások hírét”, ezért fontosnak tartotta tisztázni a valós helyzetet. Az intézmény stabil működésének másik feltétele a betegek gyógyítására központilag szánt teljesítmény- volumen. Beküldés dátuma: 2012. 07. 11.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play