Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Alapítványával az erdélyieket támogatja

Az elsőgenerációs értelmiségi családban felnövő dr. Harsányi László Téten tanulta a betűvetést, majd a családjával 1956-ban Győrbe költöztek. Az ügyvéd a jogi pálya szeretetét gyermekként szívta magába, és egyértelmű volt, hogy valamilyen formában a megyei bíróságról nyugdíjba vonult édesapa nyomdokaiba lép. A Révai Miklós Gimnáziumot jeles érettségivel fejezte be, ezt követően pedig a szegedi József Attila Tudományegyetemen folytatta tanulmányait. Az intézmény ideális hely annak, aki szívesen bővíti ismereteit, ráadásul a fiatal egyetemista ezekben az években sok barátra lelt. Első munkahelyén, az egyik építőipari vállalatnál a bonyolult ügymenet, és a hiányos jogszabályi környezet miatt rengeteg problémával kellett szembenéznie. Ennek ellenére megkedvelte a nem kis felelősséggel járó munkakört. A cég a rendszerváltás után  megszűnt, ezért többedmagával jogtanácsosi munkaközösséget alapított, s miután ezeket is felszámolták, ügyvédi irodában dolgozott. A képviselet létszáma az évek során fokozatosan csökkent, így önálló irodát nyitott Győrben, melynek alegysége Téten működik. Eleinte heti egyszer fogadta az ügyfeleket a polgármesteri hivatalban, amikor még sokféle témában kérték a segítségét, s manapság ügyvédi tevékenységének java részét a földek adás-vétele teszi ki. A földtől csak azok a nem helyben élők szeretnének megszabadulni, akiknek gondot jelent a fenntartása, viszont aki élethivatásának tekinti, és a gazdálkodásból akar megélni – anyagi erőtől függően – megvásárolja az utóbbi időben egyre drágább területeket.
A szociálisan érzékeny ügyvéd a kevésbé jómódú személyek jogi megsegítését is vállalja. Különösen megindító számára, ha a  szegénységgel szemben kiemelkedő tehetséget tapasztal, ezért régi vágyát valósította meg alapítványával, mely az erdélyi Betlen és környéke kisgyermekeinek taníttatását hivatott támogatni. Dr. Harsányi Lászlónak az élettel szemben kifejezett célja és elvárása nincsen, a Teremtőtől is csak azt kéri, hogy egészsége lehetővé tegye hivatása lelkiismeretes gyakorlását.
Beküldés dátuma: 2013. 09. 11.

Kapcsolódó hírek

  • A trianoni békediktátum aláírására emlékeztek

    A kapuváriak folyamatosan példát mutatnak az összetartozásukról, legyen szó a családon, a szomszédságon belüli segítségnyújtásról, de elég egy magyar emberhez kötődő apró siker, jó hír is, hiszen az illető egy közülünk – hangsúlyozta Horváth László.

További hírek