Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Alapkőletétel a Csornai Margit Kórházban

– A mostani ünnepség egyértelműen a fejlődés irányát jelzi – mondta dr. Winiczai Zoltán igazgató az 1,6 milliárd forintos beruházásból megvalósuló új központi járóbeteg–rendelőintézet alapkőletételén.

Új rendelőintézet épül a Csornai Margit Kórház területén. Nem csak szebb környezetben fogadják a betegeket, hanem egy helyre csoportosítják a szétszórtan elhelyezkedő szakellátásokat. Olyan huszonnégy órán át üzemelő sürgősségi fogadóhelyet terveznek, ahol elsősorban a mozgásszervi problémával érkezőket látják el, de a célok közt szerepel, hogy a sebészet két műszakban látja el feladatait. A projekt része az a közel 300 millió forintos eszközbeszerzés, mely elsősorban bázisdiagnosztika berendezéseit újítja meg, illetve bővül a diagnosztikai egységek infrastruktúrája, továbbá korszerű informatikai rendszert telepítenek.

21. századnak megfelelő gépek és berendezések fognak az orvosok rendelkezésére állni, továbbá a rendszer alkalmassá teszi a kórházat a telemedicina bevezetésére. Bekapcsolódva az egészségügyi ellátás nagyobb intézményeinek háttérbázisába, ki tudják használni a fizikailag távolabb lévő, fejlett technikai eszközöket is, valamint az orvosok konzíliumot tarthatnak egymással egy-egy betegség kapcsán. További előny, hogy egyszerűen megoldható az ún. távleletezés. A Csornán dolgozó szakszemélyzet nemcsak kikéri a megyében működő kórházak véleményét, hanem felkészülten várja a speciális feladatokra szóló megbízásokat is, mintegy bekapcsolódva a magasabb szintű egészségügyi ellátás „vérkeringésébe”.

Dr. Winiczai Zoltán igazgató főorvos arról beszélt, hogy a kórház vezetése az építkezés miatt felszabaduló területek hasznosításán is gondolkodott. A megszüntetésre váró szakrendelő helyén olyan fogadórészt alakítanak ki, mely a jövőben társalgóként funkcionál. Az „A” tömb legfelső szintjén kápolna fogadja a lelkileg megtisztulni vágyó embereket. Ugyancsak a páciensek érdekeit tartották szem előtt, amikor úgy döntöttek, hogy a betegek fedett átvezető folyosókon közlekedhetnek az egymással összeköttetésben lévő épületrészek között.
A kórház bizalmi elven működik, mert a betegek fenntartás nélkül remélik, hogy az orvosok és az ápolók tudásuk legjavát nyújtva segítenek rajtuk. Csorna ékes példája az előbbinek – jegyezte meg Gyopáros Alpár.
Az emberi tényezők mellett nagyon fontos a technikai háttér és az épített környezet. Az intézmény dolgozóinak lelkiismeretes hozzáállása és kitartása is kellett ahhoz, hogy a 100 éves kórházunk újabb „gyöngyszemmel” gazdagodjon – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Beküldés dátuma: 2014. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

  • Újabb alapkőletétel Csornán: új bölcsődével bővül a város

    Nagy szüksége van a gazdaságnak a visszatérő munkaerőre és nagy szüksége van a családoknak az olyan helyi szintű szolgáltatásokra, ahol biztonságban tudhatják gyermekeiket – fogalmazott Gyopáros Alpár az új csornai bölcsőde alapkőletételének alkalmából.

További hírek

Hirdetés