Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Alkonyzóna Flipper Klub Csornán

Hogy lehet Csornát egy lapon emlegetni a fővárossal? Elsőre talán értelmetlennek tűnik a kérdés, de ennek is megvan a magyarázata: hazánkban mindössze két helyen rendeznek flipperversenyt, konkrétan Budapesten és a rábaközi településen.

Horváth Flórián 2003-ban talált rá az interneten arra a flipper klubos oldalra, amelynek üzemeltetői gépek árusításával és javításával foglalkoztak. A Balatontól nem messze szerezte be az első berendezést, melynek megjavításához szerelőre volt szüksége. Környékünkön ilyen személyt akarva sem talált, viszont felhívták a figyelmét egy fiatalemberre, aki a játékeszközt még aznap véleményezte, majd ezt követően többször flippereztek. Horváth Flórián felvette a kapcsolatot a klub tagjaival és ezt követően rendszeresen eljárt a versenyekre. Ahogy tágult a baráti köre, beszerezte a következő flippergépet, mivel egyre többen nála hódoltak szenvedélyüknek. A gyűjtemény harmadik darabját nagyon nehezen szerezte be, mert ez a típus még most is a világranglista első helyén szerepel, és tudvalévő, hogy a tulajdonosok nem szívesen válnak meg becses flippergépeiktől.

A tizenöt tagot számláló – Alkonyzóna néven működő – csornai klubot az alapító kedvenc gyermekkori „Twilight zone” gépe után keresztelték el. A 20-25 éves masinák többnyire megviselt állapotba érkeznek a csornai klubba, ahol teljes felújításon esnek át. A tizennyolc üzemképes flippert használó társaságból hatan-nyolcan minden csütörtökön részt vesznek az edzéseken. Sopronból, Győrből rendszeresen érkeznek a játékosok, de még a Vas megyei Karakóról és a Veszprém megyei Várpalotáról is megjelennek a lelkes flipperesek. A csornaiak győri és soproni ismerőseikkel vesznek részt a különböző versenyeken, sőt már maguk is rendeztek ügyességi erőpróbákat, ezenkívül kiállítás alkalmával mutatták be a gépeket.
Ha valaki nagyon szeretné kipróbálni a gépeket, az természetesen megteheti Csornán, de a klubhelyiség méretei miatt az állandó tagok számát már nem tudják növelni. A sikerélmény sem a szervezőkön múlik, mert a mérkőzések végén szerzett pontszámot a játékos ügyessége és koncentrálóképessége befolyásolja. A „free play” funkcióra átkapcsolt gépekkel pénz nélkül, korlátlan ideig lehet játszani. Legközelebb mikor találkozhatnak egymással, és mérhetik össze gyorsaságukat a megszállott rajongók? Csornán kiállítással egybekötött flipperverseny lesz idén októberben.

Beküldés dátuma: 2016. 06. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés