Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Alkotó kedvű hunyadis diákok

Kovács Istvánné igazgató elmondta, hogy a mostani tárlat előzménye a tavalyi tanévre vezethető vissza, amikor  Németh Georgina 12/C osztályos tanuló alkotásait mutatták be a diáktársaknak. Gombár Beáta a művészek keze munkáját mindig csodálta, s régóta rajzolgat kedvtelésből, a témákat és irányzatokat tekintve pedig “mindenevő”, de leginkább a virágok, a mesék és a szárnyhoz hasonló alakzatok ragadják meg a fantáziáját. Bevallása szerint egész lényére jellemző az álomvilág, az ábrázolás pedig megnyugvást hoz számára. Hogy alkotói vénája milyen szinten szerepel a továbbtanulásában, még nem döntötte el, de könnyen lehet, hogy megmarad hobbiszinten.
Kormos Alexandra képzőművészeti eszköztárában főképp a lakk és a grafit szerepel. A fekete és ezüst színhez vonzódó rendvédelmis lánynak már a puszta megjelenése is más világot sejtet, mint az előtte megszólalóé. A gyöngyfűzéssel, gyurmázással indult kreáció-csinálmány később átváltott a festészetre, s ezután a tempera és a vízfesték lett a kedvenc alapanyaga.  A tárlatáról beszélő diák jelezte, hogy valamilyen szinten önmaga is megmutatkozik műveiben. Mint közölte, a türelem nem a legfőbb erénye, ezért a részletekbe menő, pepecselő kompozíciók helyett inkább nagyobb ívű, mozgalmasabb képeket állít elő. Ezt némileg cáfolni látszik, hogy képes lebontani és megszerkeszteni a munka egyes fázisait, valamint a fogkefe lenyomatával csillagokat varázsolni az égre.
Köszönet az igazgatónőnek, mert érezte, hogy szükség lesz a szemléltetésre, és épp abban a pillanatban vette elő az egyik művet, amikor a laikusok nagy valószínűséggel “elvesztették volna a fonalat”, s amelyről a gimnazista így fogalmazott: “Oly fajta ömledék, amely egy visszapillantó tükröt gyártó cég gépeiből folyik ki”. Alexandra azzal hárította el a névadást, hogy nem látja pontosan, mit ábrázol a tárgy. Sose bánja, attól az még egyedi és érdekes,  ráadásul neki jutott eszébe, hogy a hő hatására olvadékony ipari melléktermékből vizuális hatást érjen el! Az ide-oda csavarodó vonalakból, színekből, arányokból felépült modern konstrukció nem kell, hogy a köznapi értelemben vett valóság pontos leképezése legyen. A sportlövészetnek szintén hódoló, rendőrnek készülő lány azt sem tartja kizártnak, hogy a grafikai szak felé veszi az irányt, de arra még nem érzi magát elég felkészültnek, hogy rajzból maturáljon.
- Reméljük, hogy hasonló kiállítást mások alkotásaiból is rendezhetünk - fogalmazott a bemutató megnyitóján az intézmény vezetője, mintegy előre jelezve, hogy lesz folytatás.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play