Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Államalapító Szent István királyra emlékeztek Kapuváron

– A magyar állam mindannyiunk életének kerete és a nemzet megmaradásának biztosítéka, melyre évszázadok távlatából is méltán lehetünk büszkék – fogalmazott a dr. Dukai Miklós államtitkár az államalapítás tiszteletére rendezett kapuvári megemlékezésen.

A Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület fogatainak és lovasainak felvonulásával vette kezdetét az augusztus 20-i ünnepség. A Szent Anna templomban Radó Tamás plébános celebrálta az ünnepi szentmisét, melyen megáldotta az új kenyeret.
Államalapító nagy királyunk, Szent István király ünnepén dr. Dukai Miklós mondott ünnepi beszédet szülővárosában, Kapuváron.
– Augusztus 20-a ezer év távlatából is az egység, az összefogás, együvé tartozásunk, az ország legnagyobb ünnepe. Ő az az uralkodó, akinek köszönhetjük Magyarországot. Ő adott formát a Kárpátok gyűrűjében megtelepült magyarságnak azzal, hogy megalkotta az államot. Döntéseivel nemcsak stabil, erős nyugati keresztény államot tudott teremteni, de végérvényesen kijelölte Magyarország helyét Európában – idézte fel Szent István dicső tetteit az önkormányzatokért felelős államtitkár, aki szerint államalapítónk halála után is csodákat teremtett és felszabadította az emberekben rejlő jót. Erre különösen időszerű emlékeztetni magunkat akkor, járvány és a háború által ránk szakadó és az életünk minden területét átjáró nehézségek beárnyékolják a mindennapjainkat. Egyéni és közösségi szinten hitet és erőt meríthetünk államalapító nagy királyunktól. – tette hozzá.
Az államalapítás tiszteletére rendezett városi ünnepségen közreműködött: Szalai Sára, Berényi Hanna, Bognár Dávid, Horváth István és a Haydn Vegyeskar.

Mit jelent ma, 2022-ben augusztus 20-a?
– Talán a legnagyobb nemzeti ünnepet, amely összeköt mindnyájunkat. Nagy és szent királyt, aki uralkodásának minden napjával példát mutatott az utódoknak, egy iránytűt, amely jelzi, merre érdemes nemzetünknek haladni a történelem útján – hangsúlyozta dr. Dukai Miklós államtitkár.

Beküldés dátuma: 2022. 08. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés