Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Államtitkári gyorsvizit Csornán

Miután az államtitkár tájékozódott Csorna legaktuálisabb problémáiról, rövid összefoglalót adott televíziónknak:
Rábaközi Televízió: Milyen tapasztalatokkal rendelkezik az államtitkárság a kormányhivatalok működéséről, illetve milyen visszajelzések érkeztek eddig?
Dr. Szabó Erika: – Nagy öröm számomra, hogy a kilencedik látogatás alkalmával is ugyanazt tapasztaltam itt Győr-Moson-Sopron megyében, mint a többi helyen, hogy kiválóan működnek a kormányhivatalok, az összes kétkedő vélemény ellenére, amely még ősszel az integráció kapcsán megfogalmazódott. A területi közigazgatás átalakítása történelmi léptékű, amit mi most végrehajtunk: a harminchárom szakigazgatási szervből tizennégyet integráltunk a kormányhivatalokba. A hivatal élén kormánymegbízott dolgozik, itt a megyében Széles Sándor kiváló vezetésével zajlik a munka. Úgy láttam a szakigazgatási szervek vezetőivel történt megbeszélés során, hogy rend van. Mindenki tudja, hogy mi a feladata, működési problémák nem merültek fel.
Rábaközi Televízió: Államtitkár asszony megismerte Csorna és térségének legfőbb problémáit. Miben tud segíteni a kormány?
Dr. Szabó Erika: – Nagyon örülök, hogy Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő meghívására megismerhettem ezt a gyönyörű kisvárost, megismerhettem a polgármester urat és alpolgármester asszonyt is, akik közösen tájékoztattak engem a jövő terveiről, az elkerülő út megépítésének szükségességéről, a termálvíz hasznosításának tervéről, és felajánlottam a segítségemet: ha a kormányzaton belül jó szót kell szólni Csorna érdekében, a fejlesztések megvalósítása érdkekében, ezt örömmel megteszem.
Rábaközi Televízió: Sok szó esik mostanában a járási központok kialakításáról a közigazgatási és az önkormányzati rendszer megújítása nyomán. Mire számíthatnak ennek kapcsán a csornaiak és a Csorna környékén élők?
Dr. Szabó Erika: – A terület meghatározása még folyamatban lévő kérdés, erre még nem tudok konkrét választ adni, de biztatásként annyit mindenképp, hogy amikor 1983-ban megszűntek a járások, akkor 136 járás volt Magyarországon. Most többet tervezünk, hiszen a járások kialakításának elsődleges célja, hogy az állam szolgáltatásaival minél közelebb kerüljön az állampolgárokhoz. Csorna járási székhely volt, most is jelentős vonzáskörzettel rendelkezik, ide járnak dolgozni az emberek, jönnek a kórházba gyógyulást keresve. Ez alapján Csorna nagy valószínűséggel ismét járási központ lehet, de még várjuk meg azt az egyeztetési folyamatot, amely hátravan.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play