Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Államtitkári látogatás Csornán

Ön Turi György polgármesterrel folytatott megbeszélést. Miről tárgyaltak?
- Gyopáros Alpár országgyűlési képviselővel együtt látogattunk el dr. Turi György  polgármester úrhoz. A település lehetőségeiről beszélgettünk, és a következőt tanácsoltam a polgármester úrnak: mindenképpen hasznos, ha Csornának is elkészül a stratégiai fejlesztési terve, amely megmutatja, hogy a 2010-től 2014-ig terjedő kormányzati és önkormányzati ciklusban melyek a főbb  kitörési pontok. Az államtitkár ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy Gyopáros Alpár országgyűlési képviselővel együtt segíti a csornaiak elképzeléseit, valamint megkeresik azokat a közös pontokat, amelyek leginkább illeszkednek a kormány terveihez.
Mit profitálhat Csorna ebben a kormányzati ciklusban?
Dr. Nyitrai Zsolt szerint nem érdemes elaprózni a terveket, hanem ki kell jelölni azt a legfontosabb négy-öt fejlesztési elképzelést, amelyet mindenképpen meg kívánnak valósítani még ebben a ciklusban.  A beszélgetés során természetesen szóba került a termálfürdő, valamint az új Széchenyi-terv  egészségturizmusra vonatkozó pályázatait is érintették. - Továbbá beszéltünk az elkerülő útról, mint az egyik legrégebbi problémáról. Tájékoztattam a polgármester urat arról a támogató döntésről, amely szerint megkezdődhet ebben a ciklusban az elkerülő útnak a megépítése - hangzott az interjúban. Az államtitkár megjegyezte: ha minden az elképzelések szerint halad, akkor  akár be is fejeződhet a beruházás még ebben a periódusban. A beszélgetőpartnerek szóba hozták, hogy Csornának régen előnyt jelentett a tranzit jelleg, ma viszont inkább gátolja a várost és térségét a további fejlődésben.
Mire számíthatnak a ciklusban a rábaközi kistelepülések?
- Remélem, hogy a térség kistelepülései is szép jövőre számíthatnak, de itt is kulcskérdés az előbb említett elkerülő út. Az infokommunikációs államtitkár reméli, hogy Csorna visszaszerzi vezető szerepét a térségben, és akkor magával húzhatja a környező településeket. - Mindenképpen összefogásra van szükség, és élni kell az új Széchenyi-terv adta lehetőségekkel - hangsúlyozta dr. Nyitrai Zsolt.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play