Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Államtitkári látogatás Csornán

Ön Turi György polgármesterrel folytatott megbeszélést. Miről tárgyaltak?
- Gyopáros Alpár országgyűlési képviselővel együtt látogattunk el dr. Turi György  polgármester úrhoz. A település lehetőségeiről beszélgettünk, és a következőt tanácsoltam a polgármester úrnak: mindenképpen hasznos, ha Csornának is elkészül a stratégiai fejlesztési terve, amely megmutatja, hogy a 2010-től 2014-ig terjedő kormányzati és önkormányzati ciklusban melyek a főbb  kitörési pontok. Az államtitkár ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy Gyopáros Alpár országgyűlési képviselővel együtt segíti a csornaiak elképzeléseit, valamint megkeresik azokat a közös pontokat, amelyek leginkább illeszkednek a kormány terveihez.
Mit profitálhat Csorna ebben a kormányzati ciklusban?
Dr. Nyitrai Zsolt szerint nem érdemes elaprózni a terveket, hanem ki kell jelölni azt a legfontosabb négy-öt fejlesztési elképzelést, amelyet mindenképpen meg kívánnak valósítani még ebben a ciklusban.  A beszélgetés során természetesen szóba került a termálfürdő, valamint az új Széchenyi-terv  egészségturizmusra vonatkozó pályázatait is érintették. - Továbbá beszéltünk az elkerülő útról, mint az egyik legrégebbi problémáról. Tájékoztattam a polgármester urat arról a támogató döntésről, amely szerint megkezdődhet ebben a ciklusban az elkerülő útnak a megépítése - hangzott az interjúban. Az államtitkár megjegyezte: ha minden az elképzelések szerint halad, akkor  akár be is fejeződhet a beruházás még ebben a periódusban. A beszélgetőpartnerek szóba hozták, hogy Csornának régen előnyt jelentett a tranzit jelleg, ma viszont inkább gátolja a várost és térségét a további fejlődésben.
Mire számíthatnak a ciklusban a rábaközi kistelepülések?
- Remélem, hogy a térség kistelepülései is szép jövőre számíthatnak, de itt is kulcskérdés az előbb említett elkerülő út. Az infokommunikációs államtitkár reméli, hogy Csorna visszaszerzi vezető szerepét a térségben, és akkor magával húzhatja a környező településeket. - Mindenképpen összefogásra van szükség, és élni kell az új Széchenyi-terv adta lehetőségekkel - hangsúlyozta dr. Nyitrai Zsolt.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés