Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Állandó és változó feladatkörrel működik a szociális és gyermekjóléti központ

Esetmenedzserek és családsegítők dolgoznak a szociális és gyermekjóléti központnál. A csornai intézmény nemrégi kinevezett régi-új vezetjével, Némethné Élő Zsuzsannával beszélgettünk a emrég bekövetkezett változásokról.

Némethné Élő Zsuzsanna 2016. október 1-jétől újabb öt évre nyerte el a Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ magasabb vezetői feladatainak ellátását. A kezdetben családgondozóként tevékenykedő, szociálpedagógusi végzettséggel és egyéb szakképesítésekkel rendelkező szakember 1997 óta vesz részt az intézmény munkájában.
Az integrált intézmény három nagyobb egységet foglal magában: a gondozási központot, a bölcsődét, valamint a család és gyermekjóléti szolgálatot. A csornai Laky Döme u. 14. szám alatti gondozási központban az idősek nappali ellátását, a szociális étkeztetést és a házi segítségnyújtást biztosítják a város idősei számára. A tavaly óta hat csoporttal működő, 78 férőhelyes bölcsőde a Szent István tér 17. szám alatt található. A GYED extra bevezetése óta egyre nagyobb az igény a kisgyermekek ellátásra. 2016. január elsejével megalakult a család és gyermekjóléti központ, s mindemellett megtalálható a család és gyermekjóléti szolgálat. A családok és egyének számára utóbbi teszi lehetővé az alapszolgáltatásokat, a központok viszont hatósági intézkedésekhez kapcsolódó feladatokat látnak el. További különbség a kétfajta ellátás között, hogy az alapszolgáltatás önkéntes alapú, a központ dolgozójával viszont kötelező az együttműködés. A központok egyéb speciális ellátást is biztosítanak, többek között a készenléti szolgálatot, kapcsolattartási ügyeletet, utcai és lakótelepi szociális munkát. Az intézmény feladatkörébe tartozik még a jogi és pszichológiai tanácsadás biztosítása.
A közösségi szolgálat bevezetése óta nagy az érdeklődés az intézményegység iránt, mert a diákok szívesen töltik náluk a kötelező ötven órát, ezenkívül a helyi gimnázium pedagógia szakos tanulóinak gyakorlati képzőhelye, valamint a főiskolai hallgatók is náluk töltik gyakorlati idejüket. A család és gyermekjóléti szolgálat egész éven át várja a lakosság adományait, melyeket eljuttatnak a rászoruló célszemélyekhez.

Beküldés dátuma: 2016. 11. 15.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play