Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Állandó és változó feladatkörrel működik a szociális és gyermekjóléti központ

Esetmenedzserek és családsegítők dolgoznak a szociális és gyermekjóléti központnál. A csornai intézmény nemrégi kinevezett régi-új vezetjével, Némethné Élő Zsuzsannával beszélgettünk a emrég bekövetkezett változásokról.

Némethné Élő Zsuzsanna 2016. október 1-jétől újabb öt évre nyerte el a Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ magasabb vezetői feladatainak ellátását. A kezdetben családgondozóként tevékenykedő, szociálpedagógusi végzettséggel és egyéb szakképesítésekkel rendelkező szakember 1997 óta vesz részt az intézmény munkájában.
Az integrált intézmény három nagyobb egységet foglal magában: a gondozási központot, a bölcsődét, valamint a család és gyermekjóléti szolgálatot. A csornai Laky Döme u. 14. szám alatti gondozási központban az idősek nappali ellátását, a szociális étkeztetést és a házi segítségnyújtást biztosítják a város idősei számára. A tavaly óta hat csoporttal működő, 78 férőhelyes bölcsőde a Szent István tér 17. szám alatt található. A GYED extra bevezetése óta egyre nagyobb az igény a kisgyermekek ellátásra. 2016. január elsejével megalakult a család és gyermekjóléti központ, s mindemellett megtalálható a család és gyermekjóléti szolgálat. A családok és egyének számára utóbbi teszi lehetővé az alapszolgáltatásokat, a központok viszont hatósági intézkedésekhez kapcsolódó feladatokat látnak el. További különbség a kétfajta ellátás között, hogy az alapszolgáltatás önkéntes alapú, a központ dolgozójával viszont kötelező az együttműködés. A központok egyéb speciális ellátást is biztosítanak, többek között a készenléti szolgálatot, kapcsolattartási ügyeletet, utcai és lakótelepi szociális munkát. Az intézmény feladatkörébe tartozik még a jogi és pszichológiai tanácsadás biztosítása.
A közösségi szolgálat bevezetése óta nagy az érdeklődés az intézményegység iránt, mert a diákok szívesen töltik náluk a kötelező ötven órát, ezenkívül a helyi gimnázium pedagógia szakos tanulóinak gyakorlati képzőhelye, valamint a főiskolai hallgatók is náluk töltik gyakorlati idejüket. A család és gyermekjóléti szolgálat egész éven át várja a lakosság adományait, melyeket eljuttatnak a rászoruló célszemélyekhez.

Beküldés dátuma: 2016. 11. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés