Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Állítsuk meg a magzatkísérletek támogatását az EU-ban!

– Közel egy hónap telt el azóta, hogy ennél az asztalnál a történelmi egyházak megyei, illetve területi vezetőivel tartottunk sajtótájékoztatót az „Egy közülünk” életvédelmi kezdeményezésről – mondta bevezetőjében Széles Sándor kormánymegbízott, a KDNP megyei elnöke. Az indítványhoz Győr-Moson-Sopron megye lakossága a Kereszténydemokrata Néppárton keresztül csatlakozott.
– Az Európai Unió jogszabályai alapján minden országra jut tagállami kvóta, és nagyon sok helyen gyűjtik az aláírásokat. Több száz civil szervezet, valamint egyházi kör csatlakozott ehhez. Az eddigi részeredmények is azt mutatják, hogy a KDNP önmagában több mint a felét összegyűjtötte a Magyarországra eső hányadnak – hangsúlyozta Rétvári Bence. Mivel a KDNP számára nagyon fontos az életvédelem, rögtön a civil kezdeményezés mellé álltak, hisz a tudomány mai helyzete szerint a magzatokon végzett próbálkozásokon kívül számtalan más módja van a különböző gyógyszerek és gyógymódok tesztelésének. A társadalom peremére szorult emberek védelme szintén a párt programjai közt szerepel, így szem előtt tartják az eladósodott vagy a sokgyermekes nagycsaládok sorsát.
A szervezők abban bíznak, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzi a magzati kérdést, és megszülethet az életvédelemről szóló törvény. Mit várnak mindettől a kezdeményezők? Hogy megszűnjenek a magzatokon végzett, uniós forrásból támogatott kísérletek.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés