Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Amikor a karate már nemcsak hobbi, hanem életforma

Németh Gábor edző munkahelyi elfoglaltság miatt maradt távol az interjútól, ezért helyette dr. Szalai László, a Castrum SC vezetője foglalta össze a sikertörténetet. Idén Belgiumban rendezték a kyokushin karate Európa-bajnokságot, melyen Fábián Márk a középiskolás korosztályból képviselte hazánkat. A felkért három castrumos versenyző közül két egyetemista – Kozák Péter közgazdászjelölt és Garab Gergő medikus – a vizsgaidőszak miatt nem tudta vállalni az EB-n való részvételt, pedig korábban nagyon jól szerepeltek a válogatókon – jegyezte meg dr. Szalai. Némi üröm az örömben, hogy a belga tartományi székhelyen látottak alapján nem szereztek túl jó emlékeket. Mi magyarok megszoktuk, ha néhány kilométerrel nyugatabbra utazunk, az itthoninál kicsit jobb körülményekkel találkozhatunk. Az európai szintű versenyre ez sajnos nem volt jellemző, legalább is, ami a csarnokban és a szálláshelyen tapasztaltakat illeti – tette hozzá a jobbnál jobb versenyzőket kinevelő sportegyesület elnöke.

– Rendkívül sokan kezdték velem ezt a sportágat, de mára csak én maradtam, mert nagy állhatatossággal lehet véghezvinni – fogalmazott Fábián Márk.
Az idén tíz éve karatézó Fábián Márk az edzéseket a Castrum SC fertődi fiókklubjánál kezdte, és a pontozásos gyermekrangadókon még gyengébb eredményeket produkált. Mikor a fiatalember úgy érezte, hogy találkozása a sportággal talán nem véletlen, s látta a Kapuváron folyó munkát, átkérte magát a rábaközi településre, ahol heti háromra nőtt az edzések száma. A rengeteg sikertelenség után sem adta fel, és a védőfelszerelés nélküli KO-s szabályrendszer bevezetése után kezdte elérni a jobbnál jobb helyezéseket. – Ettől kezdve szinte mindig dobogós lettem, de legalább második – mondta az EB-bronzérmes, aki idén tavasszal már megnyerte a diákolimpiát. Márk bevallása szerint a fejrúgásokban, valamint a kézkombinációkban a legerősebb. A versenyző felkészültségi szintjéhez képest elégedett az Európa-bajnokságon elért eredményével; ha jövőre is folytatja, ki tudja, hogy milyen helyen fog végezni.
A karate akkor válik életformává, amikor már nemcsak a versenyekre való kemény, megalkuvást nem tűrő felkészülést jelenti, hanem a magánéletben is nagy segítséget jelent – fejtette ki véleményét a kapuvári Castrum SC sportolója.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 25.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play