Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Aranyminősítést kapott a Csornai Bárdos Kórus

A Csornai Bárdos Kórus előzetesen befektetett sok-sok energiája meghozta gyümölcsét: aranyfokozatú minősítésben részesültek a rangos megyei megmérettetésen. Ifj. Horváth József egyházzenész a rendezvény céljáról beszélt: feladatokat, s ezáltal értelmet ad a kórusmunkának, valamint hozzájárul a hazai kórusmozgalom életben tartásához, és növeli annak színvonalát. 
A felkészülés része volt az a Csornán tartott szakmai nap, melyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium pályázatán nyert összegből finanszíroztak. A rendezvényen a részletekbe is beavatták a versenyre készülő csapatokat, s mindemellett szakmai zsűri előtt mutathatták be az amatőr kórusok produkcióikat, ami kiváló lehetőséget adott arra, hogy még a komolyabb verseny előtt korrigálják esetleges hibáikat - tájékoztatott a csornai egyházzenész, aki azt szeretné, hogy a győri minősítőn való részvételt további sikerek követnének. Horváth József megköszönte a kórus egész eddigi szorgalmát, valamint a belé vetett bizalmukat, hiszen - mint mondta - mindezek nélkül nem tudtak volna ilyen szép eredményt elérni.
A csornai “dalosok”hivatalosak a kónyi Erkel Ferenc vegyeskar 50.évfordulója alkalmából rendezendő találkozóra, valamint távlati terveik közt szerepel a fővárosi fasori református templom novemberi egyházzenei kórustalálkozóján való részvétel.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play