Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Archeológiában jártas művelődésszervező kezdte meg munkáját Beledben

Farkas Nikolett örült a kínálkozó lehetőségnek, ezért megpályázta a beledi művelődésszervezői állást. Jelenlegi munkakörében esélyt lát arra, hogy bizonyítva rátermettségét, a lakosság igényeinek megfelelő programokat szervezzen.

Farkas Nikolett Északkelet-Magyarországon töltötte gyermekkorát, középiskolája befejezése után pedig az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett régész diplomát. Mivel választott hivatásával nehezebb elhelyezkedni, többféle munkakörben is kipróbálta magát.
– Ettől függetlenül volt szerencsém dolgozni a szakmámban is több évig – fogalmazott a fiatal szakember, akihez közel áll a kultúra valamennyi területe. Beled új művelődésszervezője jónéhány esztendei nagyvárosi lét után döntött úgy, hogy nyugodtabb, csendesebb vidéki környezetben folytatja pályafutását. Több mint egy éve telepedett le Csapodon, ahol kedves, barátságos embereket ismert meg, ezért jól érzi magát a kis településen.
Munkatársaival 2019 elején még az éves programterv kidolgozásával vannak elfoglalva. Szeretnék elérni, hogy programjaik még véletlenül se ütközzenek a település civil szervezetei által erre az esztendőre tervezett eseményekkel, ezért mindent figyelembe véve, körültekintően jelölik ki a pontos dátumokat.
– A korábbi évek során elődeim nagyon mindent megtettek azért, hogy sokrétű programokat szervezzenek. Fontosnak tartom, hogy ezt a színvonalat a továbbiakban is fenntartsuk. Természetesen szeretnénk új programokat is behozni a város életébe, melyek közül néhány már körvonalazódik – mondta a művelődésszervező, aki a helyben működő civil szervezetekkel, szakkörvezetőkkel megkezdte a kapcsolatépítést. A néptánctól a zenéig, az „Ügyes kezek” szakkörön át a nyugdíjasok klubjáig eddig is sok minden előfordult Beledben. A művelődési háznak kiemelt partnere az általános iskola, melynek igazgatóját nyitott, segítőkész embernek ismerte meg.

– Február elsejére keresztrejtvényfejtő versenyt szervezünk a felnőtteknek, de minden érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvényre – közölte Farkas Nikolett, hozzátéve: Arra kérik az érdeklődőket, hogy még a kezdés előtt jelezzék részvételi szándékukat a három kategóriában (kezdő, haladó és mester) meghirdetett összejövetelre. A programot egyelőre bevezetőnek szánják, de amennyiben az emberek később is igénylik, természetesen többször meg lehet tartani.
Február 12-én interaktív gyermekműsorral egybekötött farsangi zsibongóba várják az óvodásokat és az elsősöket. Február második felében, 23-a körül fánkkészítő és -evőversennyel készülnek, amelyre szintén regisztrálni kell.
A művelődési ház a beledi általános iskolával karöltve készül a március 15-i ünnepségre, ezenkívül szeretnének részt venni a pünkösdi fesztivál szervezésében.
Az idősebbek továbbra is számíthatnak a közkedvelt nyugdíjas olimpiára és a művészeti találkozóra.
A régész végzettségű szakember igazi kuriózummal készül a helyieknek, mert elképzelhető, hogy olyan programot szerveznek az év folyamán, melybe belecsempészik valamilyen módon, lehetőleg közérthető formában az archeológiát, mint tudományágat.

Farkas Nikolett szerint szükség van Beledben a művelődési ház által nyújtott sokrétű szolgáltatásokra. Számos, olyan több éve futó népszerű programjai vannak a településnek, melyeket érdemes folytatni, ugyanakkor mérlegelik annak lehetőségét, hogy egyéb időszerű rendezvényekkel bővüljön a paletta. Művelődésszevezőként szívesen előáll újító ötleteivel, de fontosnak tartja a helyi szervezetekkel való együttműködést. Megnyugtató számára, hogy a közös munkában számíthat a városvezetés támogatására.

Beküldés dátuma: 2019. 01. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés