Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Átadták a csornai pumpapályát a fiataloknak

A vállalkozó kedvűek biciklire pattanva vettek részt a csornai bringapálya átadóünnepségén. A beruházás több mint 36 millió forintba került, melynek részben az Aktív Magyarország Program támogatásával, részben pedig önerőből valósult meg.

– Örömmel tölt el, hogy ilyen szép napsütéses időben, zöldövezetben vehetünk részt az átadóünnepségen. Köszönjük államtitkár úrnak, hogy elfogadta a meghívásunkat a mai napra és még inkább köszönjük, hogy az Aktív Magyarország pályázataival már második alkalommal élhetünk a városban. A jégpálya is kiemelkedő, népszerű projektünk volt, ami nemcsak a csornaiakat, hanem az egész Rábaközt megmozgatta. Reméljük, így lesz ez a bringapálya esetében is – mondta ünnepi beszédében dr. Bónáné dr. Németh Katalin.
A polgármester elmondta, hogy valamennyi korosztály igényeit szeretnék kielégíteni. Példaként említette az új bölcsődét, az idősek otthonát, a közösségi tereket, a különböző épületek felújítását, a játszóterek és sportparkok létesítését.
Napjainkban egyre nehezebb kimozdítani a fiatalokat az online térből, de a Vilmos parkban átadott nem mindennapi közösségi tér talán hozzájárulhat a rekreációs lehetőségeikhez. Az elmúlt években több beruházás is megvalósult a területen: elkészült a műfüves pálya, a kutyafuttató, tanösvényt alakítottak ki és büfé is épült. – Reméljük, az állami beruházás keretében megrekedt uszoda építése új erőre kap és a jövőben talán egy görpark pálya is helyet kaphat ezen a helyszínen. A tavaly év végén elnyert pályázatunkból lehetőségünk nyílik a parkban lévő tó és környezetének rendbetételére, valamint a műfüves focipálya körül egy rekortán futópálya létesítésére is – tette hozzá a városvezető.
Az izgalmas vonalvezetésű aszfaltos burkolatú pálya egyaránt tartalmaz hosszú egyenes szakaszokat és változatos kanyarokat, hullámokat 210 méter hosszan. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin beszédének végén arra kérte a csornai fiatalokat, hogy vigyázzanak saját testi épségükre, ezért védőfelszereléssel használják a pályát.

Révész Máriusz elmondta: Államtitkárként az a feladata, hogy megteremtse a fiatalok számára a mozgás lehetőségét. – Öröm látni, hogy a biciklipálya átadóján ennyi lelkes, csillogó szemű fiatal várja, hogy mozoghasson. A politikus szerint fontos a megelőzés, mert hazánkban is sok a túlsúlyos ember, ami viszont hamar betegséghez vezethet.
Egy nemrég napvilágot látott WHO-kutatás szerint az életmódnak sokkal nagyobb jelentősége van fittségünk megőrzésében, mint gondolnánk – hangsúlyozta a politikus, akinek szintén vannak gyermekei, ezért tapasztalatból tudja, mennyire fontos, hogy letegyék a telefont és helyette inkább mozogjanak. A csornai pumpapálya kiváló alkalmat teremt arra, hogy kimozduljanak a környékbeli fiatalok. Egyre több sporttal kapcsolatos programot hirdetnek, de csak akkor lesznek sikeresek, ha az önkormányzat is melléjük áll.
– Szerencsére vannak bölcs képviselő-testületek és polgármesterek, akik élnek a pályázati lehetőséggel – fogalmazott az államtitkár. A fiataloknak azt javasolta, hogy használjanak ki minden lehetőséget. Nem akarják megmondani, hogy ki focizzon, ki kerékpározzon, mert mindenki válassza ki azt a sportágat, amely számára a legkedvesebb, hiszen mozogni mindenkinek kell.
Végül a „Millió lépés az iskoládért” játékról beszélt, melyhez már 185 ezren csatlakoztak. Még érdemes regisztrálni a június 11-ig meghirdetett akcióhoz, ezért javasolta a jelenlévőknek, hogy minél többen töltsék le az applikációt, hiszen minden egyes lépéssel közelebb kerülnek a nyereményhez: Száz iskola 1 millió forintot kap sportszervásárlásra. – Éljetek egészségesebben, kevesebbet legyetek betegek, legyetek sportosabbak! (fotók: Szabados Tibor)

Beküldés dátuma: 2023. 05. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Megalakult a Csornai Református Missziói Egyházközség

  Csornán jövője van a reformátusoknak, ami az Úristen ajándéka, de azért a gyülekezett tagjainak is sokat kell tennie azért, hogy önálló közösségként vegyenek részt a református egyház életében – mondta dr.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play