Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Átadták a győrsövényházi szennyvízelvezetőt

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő elismerése jeléül képletesen kalapot emelt a helyiek előtt, és a győrsövényházi ünnepségen kijelentette: ez a falunap nem a szokványos, évente megtartott rendezvény, mert nagy dolgot valósított meg a település közössége: elkészült a szennyvízhálózat és -tisztító.
Vida Zotmund, a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. műszaki igazgatója leszögezte, hogy első osztályú munkát végeztek. Az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával mintegy 314 millió forint került felhasználásra. A 4,8 kilométer hosszú gerincvezetékre 335 ingatlant kötöttek rá. A 90 m3/nap kapacitású biológiai szennyvíztisztító telepről a Rábca folyóba kerül a szervesanyagoktól mentesített víz. A műszaki átadás után következhet a családi házak belső vezetékeinek közüzemi rendszerre való rákötése.
Aki figyelemmel kísérte Hokstok Imre korábbi televíziós nyilatkozatait, az láthatta és hallhatta, hogy szinte mindig elégedetten beszélt a falu életéről és az ott elért eredményekről, csupán egyetlen témával kapcsolatban szólt kissé keserűen, a hiányzó szennyvízhálózatról.  A polgármester 2011 augusztusában ismét örömmel állt kameránk elé, hogy bejelentse: – Nagy-nagy szeretettel üdvözlöm a Rábaközi Televízió nézőit! Elkészült Győrsövényház szennyvíztisztító rendszere, hozzá 4,5 kilométer csatorna, és minden házhoz egy bekötés. Az elöljáró úgy érzi, hogy elsősorban Győrsövényház lakóinak tartozik köszönettel, hiszen az ő akaratuk és kitartó támogatásuk nélkül nem tudtak volna tizenhárom évig küzdeni a beruházásért. A polgármester szerint csak az a vezető mondhatja magát sikeresnek, akire rámosolyognak az emberek, de ugyanakkor megosztják vele gondjaikat is. A pályázat nem tette lehetővé, hogy a társtelepülésekkel együtt valósítsák meg a fejlesztést, de ha hosszú távon gondolkodnak, akkor a szennyvíztisztító bővítését tervezik, hogy a környező községek is rácsatlakozhassanak a rendszerre. – A fejlesztés legnagyobb csattanója még csak most következik: 80 százalékos kihasználtságot kell elérni. Ez olyan szám, amit nagyon nehéz lesz végrehajtani – fogalmazott Hokstok Imre, aki mindezek ellenére bizakodó, hiszen az első támogatási nyilatkozatok is meghaladták ezt a mértéket, ezért most sem lehet probléma a minimális küszöb elérése. Remélhetőleg, minél többen szeretnének rákapcsolódni a vezetékes hálózatra, és kihasználni annak minden előnyét, ráadásul, aki nem igényli, annak talajterhelési díjat kell fizetnie.Győrsövényház első embere kijelentette: mióta polgármester, még sosem volt ennyi pályázati lehetőség, mint az utóbbi időben, ezért további szalagátvágásra számít még ebben az esztendőben.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés