Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Átadták Kóny új piacterét

A terveknek megfelelően, jó minőségben, határidőre elkészült Kóny új piactere. A terület visszanyerte régi funkcióját, mert valamikor is vásártér működött ezen a helyen. Az ünnepélyes átadásra a huszonkilencedik falunapon került sor.

Kónyban egy esztendeje rakták le a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult helyi termelői piac alapkövét, a idén pedig Aller Imre a huszonkilencedik falunapon adta át a nagyközönségnek a bruttó 72,6 millió forint értékű beruházást.
Az ötezer négyzetmétert meghaladó terület feltárása, és a tényleges kivitelezési munkák ez év tavaszán kezdődtek. 1120 négyzetméter aszfaltos út, 24 parkoló, 710 négyzetméter nyitott, 160 négyzetméter fedett eladótér, a fedett épületrészben 62 négyzetméteren akadálymentesített szociális helyiségek, irodai és közlekedőegységek épültek. Megtörtént a teljes közművesítés, modern világítóeszközöket helyeztek el a térre. Kiépítették a későbbiek során megvalósuló négy árusítópavilon helyét.

Hat évvel ezelőtt merült fel az igény a régi futballpálya, még régebben a vásártér helyén egy termelői piac kialakítására. Az első projektet elutasították. – A kudarc élménye letört mindenkit, de újrakezdtük. Az új pályázat, dokumentáció és engedélyezési eljárásokat követően sikeres lett a pályázat – fogalmazott Aller Imre, aki szerint az építmény hasznos funkciója mellett sokat javít a faluközpont látványán is.
Az ünnepélyes átadást követően is akad bőven tennivaló: az épületegyüttes használatbavételi, majd a piac működési engedélyének beszerzésével párhuzamosan a pályázat részeként 3,2 millió forint értékben fognak eszközöket vásárolni. Az önkormányzat vállalta egy fő alkalmazásával a piac zökkenőmentes működtetetését.
– Bízom benne, hogy a helyi és környékbeli termelők is felfedezik a piacot, és a vásárlók is szívesen fognak jönni. Az elkövetkezendő években élettel telik meg ez a piacnak kialakított hely – tette hozzá Kóny polgármestere, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik közreműködtek a beruházás megvalósításáért.

Beküldés dátuma: 2018. 08. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play