Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Átadták Kóny új piacterét

A terveknek megfelelően, jó minőségben, határidőre elkészült Kóny új piactere. A terület visszanyerte régi funkcióját, mert valamikor is vásártér működött ezen a helyen. Az ünnepélyes átadásra a huszonkilencedik falunapon került sor.

Kónyban egy esztendeje rakták le a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult helyi termelői piac alapkövét, a idén pedig Aller Imre a huszonkilencedik falunapon adta át a nagyközönségnek a bruttó 72,6 millió forint értékű beruházást.
Az ötezer négyzetmétert meghaladó terület feltárása, és a tényleges kivitelezési munkák ez év tavaszán kezdődtek. 1120 négyzetméter aszfaltos út, 24 parkoló, 710 négyzetméter nyitott, 160 négyzetméter fedett eladótér, a fedett épületrészben 62 négyzetméteren akadálymentesített szociális helyiségek, irodai és közlekedőegységek épültek. Megtörtént a teljes közművesítés, modern világítóeszközöket helyeztek el a térre. Kiépítették a későbbiek során megvalósuló négy árusítópavilon helyét.

Hat évvel ezelőtt merült fel az igény a régi futballpálya, még régebben a vásártér helyén egy termelői piac kialakítására. Az első projektet elutasították. – A kudarc élménye letört mindenkit, de újrakezdtük. Az új pályázat, dokumentáció és engedélyezési eljárásokat követően sikeres lett a pályázat – fogalmazott Aller Imre, aki szerint az építmény hasznos funkciója mellett sokat javít a faluközpont látványán is.
Az ünnepélyes átadást követően is akad bőven tennivaló: az épületegyüttes használatbavételi, majd a piac működési engedélyének beszerzésével párhuzamosan a pályázat részeként 3,2 millió forint értékben fognak eszközöket vásárolni. Az önkormányzat vállalta egy fő alkalmazásával a piac zökkenőmentes működtetetését.
– Bízom benne, hogy a helyi és környékbeli termelők is felfedezik a piacot, és a vásárlók is szívesen fognak jönni. Az elkövetkezendő években élettel telik meg ez a piacnak kialakított hely – tette hozzá Kóny polgármestere, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik közreműködtek a beruházás megvalósításáért.

Beküldés dátuma: 2018. 08. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek