Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Átalakítás a téti evangélikus egyházközségnél

Részleges felújításba kezdett a Téti Evangélikus Egyházközség azzal a céllal, hogy élhetőbb életteret kapjon a gyülekezet, valamint a lelkész és családja. A ’70-es években épült parókia nem felel meg a mai kor követleményeinek, hisz teljesen egybeolvadt az iroda és a lelkészlakás.

Több kellemetlenséget okozott a híveknek az elmúlt időszakban, hogy a lelkészlakáson keresztül tudták csak megközelíteni a gyülekezeti mellékhelyiséget és a termet. A részleges átalakítással ezt a kellemetlenséget szeretnék megszüntetni. Vladika Zsófia érdeklődésünkre elmondta: az irodát gipszkarton fallal választották le a lelkészlakás folyosójáról, így mindenki könnyen zavartalanul közlekedhet.
A lelkésznő részletesen beszélt a kb. 4 millió forint költségvetésű felújításról. Egymilliót kaptak a nyugati egyházkerülettől, kétmillió forint építési segélyt az egyházmegyétől, 200 ezer forintot a Gusztáv Adolf Segélyszolgálattól érkezett, a fennmaradó részt pedig a gyülekezet pótolta ki. A munkálatok befejezésének határideje október 31-e.

Vladika Zsófia elmondta, hogy nemrég cserélték ki a téti evangélikus temető kerítésének hátsó részén az elöregedett dróthálót. Az elburjánzott zöld növényzet kiirtása után vették észre, hogy a kerítés is javításra szorul. Kisbaboton a templomkert megújítására készül a gyülekezet. Egy kidőlt fenyőfa rongálta meg a kerítést, ezért új kapukat készíttettek, ezenkívül felújítják a beton- és kerítéselemeket. A sajnálatos eset még tavaly decemberben történt: egy szélvihar következtében az egyik fenyő rádőlt az útra, így derült fény arra, hogy a több mint hatvanéves fákat ki kellene vágni. A munkálatok egy részét az egyházmegye finanszírozza, további részét a gyülekezet fizeti.
– Amint befejeződik Téten az átépítés, folytatjuk a szokásos gyülekezeti programjainkat: a baba-mama klubot, az énekkari alkalmakat, valamint közelednek és lassan előtérbe kerülnek az adventi programok is. Az ünnepkör első vasárnapján fúvóskoncertet tartunk – tájékoztatott Vladika Zsófia.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés