Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az adventi reménység és örömteli várakozás időszakát éljük

Az embernek kell kitágítania a szívét, hogy érezze Isten jelenlétét. A mindennapokban egyszerűbb dolgok után vágyakozunk, de hit szerint Krisztus tölti be az igazi várakozást. Karácsony titka, hogy Isten fia közel jött hozzánk és testvérünkké vált.

– Advent az öröm ideje, mert az Úr érkezőben van felénk és egész életünk folyamán várja, hogy ajtót nyissunk neki. A lila ruha a bűnbánatot jelzi. A Földön egyetlen ember sem bízhatja el magát, ezért nem lehet önelégült. A reménységgel teli várakozás megóv attól, hogy hamis nyugalomban éljünk. Smudla Tamás néhány példát mondott arra, hogy miként változtatja meg a reménység a hívők jellemét: Szent Erzsébet az elesetteket ápolva, minden óráját és percét a szegényeknek szentelte, vagy az a kereszténnyé lett, egykor gazdag itáliai szent, aki mindenét odaadva, szívét-lelkét jótettekre váltotta.
A várakozás önmagunk béklyói alól szabadít fel. Az ember messze van a tökéletestől, de a megtisztulás föntről kapott ajándék. A plébános azt tanácsolja, hogy örüljünk és merjünk közeledni a Megváltó felé.

 

Advent idejében szívesen osztjuk meg az emberekkel jókívánságainkat, melyek főleg akkor igaziak, ha meg is valósulnak. Az Ige is arról szól,
hogy Isten jót kíván nekünk – mondta az evangélikus lelkész.

– Isten minden esztendőben kegyelmességét szeretné igazolni. Nem egyszerűen ünnepekkel ajándékoz meg, hanem a maga királyságával. A mennyei királyság nem azt jelenti, hogy messze van tőlünk, hanem más, evilágitól független, diadalmas erő, amely a mi javunkat munkálja – fogalmazott Blatniczky János. A lelkész szerint advent arra emlékeztet bennünket, feledékeny embereket, hogy feladataink teljesítése közben is a mennyei úrhoz tartozunk. Miközben egyre inkább vágyunk az egymás iránti szeretetre, várjuk a szeretet ünnepét. Jézus azért jött közénk, hogy kimutassa ezt a szeretetet és magához öleljen bennünket. Az embernek kevés képessége adatott meg ahhoz, hogy megőrizze életét. Isten mindent kész volt azért odaadni, hogy célunkat elérjük, folyamatosan a javunkért cselekszik. Ha sikertelennek érezzük magunkat és a körülmények sem az elképzeléseink szerint alakultak, bízhatunk az Ő határtalan szeretetében.

Beküldés dátuma: 2015. 12. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play