Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az alkotás és befogadás folyamata kölcsönös

Az intézmény foglalkozásait már nemcsak a tizenévesek, hanem az ennél kisebbek és a középiskolások is látogatják - állapította meg elégedetten Némethné Fülöp Terézia, a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda igazgatója. Hozzátette: az alkotó diákok  műveik által a titkok értőivé válnak, s mindez a kiállító teremben látható rajzok, nyomatok, festmények formájában tárul a nézők elé. A tanárok a titkok feltárásában segítik a gyerekeket, és átnyújtják számukra azokat az eszközöket, amelyek vizuális kóddá képesek változtatni az élményeket. Az igazgatónő köszöntőjében elhangzott, hogy a művészeti iskola foglalkozásain több mint hetven ifjú alkotó vesz részt rendszeresen, akik valamennyien ígéretes művészpalánták. A megyei oktatási bizottság elnöke leszögezte: a tanév folytatásában továbbra is arra törekednek, hogy a tanulók még jobban megismerjék az egyetemes és a hagyományos nemzeti értékeket a művészet által. Némethné Fülöp Terézia a gyerekekhez fordulva megjegyezte: reméli, ők is úgy érzik, hogy megérte a fáradozás, melyben nagy segítségükre voltak a szülők. Szilágyiné Jéger Teréz a hetedik alkalommal megrendezett kiállításról elmondta, hogy a 2010/2011-es tanév első félévének anyagát mutatták be, amelyen helybeli és Csorna környéki gyerekek különböző technikával előállított műveit vonultatták fel. A végzős növendékek munkái pedig már a következő tárlat lehetőségét vetítik előre az újesztendőben.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 19.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play