Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az alkotó tudat gyakran játszadozik

Megyei szintű rendezvényt tartottak a csornai Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. Az iskola mindig nagy hangsúlyt helyezett azokra a szakkörökre és terápiás módszerekre, melyek keretében a különböző művészeti ágakhoz tartozó elfoglaltságot kínáltak a gyerekeknek.

– A tanulásban és értelmében akadályozott gyerekek közös vonása a rajzolás, a festés, és általában az alkotás szeretete – mondta Lechner Aranka. Az évente megrendezésre kerülő kreatív programjaikon a megyében működő gyógypedagógiai intézmények és az integrált oktatást alkalmazó iskolák mindig szívesen részt vettek – tette hozzá az intézményvezető.
Televíziónk jelen volt az Alkoss a természet kincseiből című programon. A csornai művészeti iskola tanáraiból álló zsűri – a „színek varázsa” jegyében meghirdetett rajzpályázat díjkiosztó ünnepségén – számos alkotást értékelt. A képek szabad technikával készültek, ezért az alkotások tarka varázsa minden szemlélőt elbűvölt. A gyönyörű rajzok arról tanúskodnak, hogy az akadállyal küszködő gyermekek is szépnek látják az őket körülvevő természetet. A gyermekek művészeti nevelése az egyetlen olyan lehetőség a fejlesztés területén, amely minden észlelési területet átölel.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés