Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az alkotó tudat gyakran játszadozik

Megyei szintű rendezvényt tartottak a csornai Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. Az iskola mindig nagy hangsúlyt helyezett azokra a szakkörökre és terápiás módszerekre, melyek keretében a különböző művészeti ágakhoz tartozó elfoglaltságot kínáltak a gyerekeknek.

– A tanulásban és értelmében akadályozott gyerekek közös vonása a rajzolás, a festés, és általában az alkotás szeretete – mondta Lechner Aranka. Az évente megrendezésre kerülő kreatív programjaikon a megyében működő gyógypedagógiai intézmények és az integrált oktatást alkalmazó iskolák mindig szívesen részt vettek – tette hozzá az intézményvezető.
Televíziónk jelen volt az Alkoss a természet kincseiből című programon. A csornai művészeti iskola tanáraiból álló zsűri – a „színek varázsa” jegyében meghirdetett rajzpályázat díjkiosztó ünnepségén – számos alkotást értékelt. A képek szabad technikával készültek, ezért az alkotások tarka varázsa minden szemlélőt elbűvölt. A gyönyörű rajzok arról tanúskodnak, hogy az akadállyal küszködő gyermekek is szépnek látják az őket körülvevő természetet. A gyermekek művészeti nevelése az egyetlen olyan lehetőség a fejlesztés területén, amely minden észlelési területet átölel.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play