Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az államtitkár téti látogatása

– Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

– Terepről jövök, tehát ismerem az emberek napi gondjait – mondta dr. Kovács Zoltán, aki húsz esztendeig volt Pápa polgármestere. Elmondása szerint ez idő alatt gyakran gyalogolt, így bármikor megszólíthatta az utca embere.
A városok olyan mikrotérségi központok, melyek a környező kisebb településeknek, községeknek iskolát, munkahelyet, egészségügyi ellátást biztosítanak. Amennyiben az útviszonyok és a tömegközlekedés lehetővé teszi, az emberek többsége a közeli nagyvárosban helyezkedik el, ezért a lakóhelyül szolgáló kisebb településeknek arra kell törekedniük, hogy az ingázók hazatérve, munka után, hétvégenként jól érezzék magukat otthon – utalt a Győrtől és Pápától közel azonos távolságra lévő Tét helyzetére a területi közigazgatásért felelős államtitkár, aki úgy tapasztalta, hogy az északnyugati régióban megfordult a trend, mert hiányzik a megfelelően képzett munkaerő. Ráadásul Ausztria közelsége miatt többen külföldön vállalnak munkát. A foglalkoztató cégek az iparűzési adó befizetésével elsősorban a helyi gazdaságot erősítenék, a jó iskolák és egyéb szolgáltatások mind megtartóerőt jelentenének az adott településnek. Dr. Kovács Zoltán szerint mindezek megteremtése elsősorban önkormányzati feladat, az állam csak indirekt eszközökkel tudja segíteni a folyamatot. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatai révén energiatakarékosan működtethetőek az egyes épületek, az egészségügyi alap infrastruktúra korszerűsítése által pedig jobb ellátásban részesülnek az emberek.
– Dicséret illeti a pályázatírókat – jegyezte meg a politikus azzal összefüggésben, hogy több száz millió forintos fejlesztésre számíthat Tét önkormányzata is. Régebbi kapcsolataiból eredően többen tegezve köszöntötték a városba látogató dr. Kovács Zoltánt, aki korábbról ismeri Majsa Sándort, a Sokoró Kft. nyugalmazott vezérigazgatóját A téti szövetkezet vezetőségéből szintén többekkel találkozott, de a foci révén is emlékeztek a nevére, sőt ügyvéd korában is volt téti ügyfele – mondta mosolyogva Pápa egykori polgármestere.
Dr. Kovács Zoltán hetente többször áthalad a Győr és Pápa közti útszakaszon, ezért különösen drukkol a kétszer kétsávos gyorsforgalmi út megépítéséhez. – Ilyen közel még sosem voltunk a 83-as út megvalósításához. 2018-ban elindulhat a beruházás, és reményeink szerint 2020/21-re be is fejeződik – hangsúlyozta az államtitkár.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play