Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az állhatatosság és a rend szeretetét hozta magával

A Lesvárpusztán található mindössze harminc család apraja-nagyja az 50'-es, 60-'as években egymásra volt utalva, így szinte jó barátként élték meg a mindennapokat.  Ebből a környezetből indult útjára a ma már sikeres húsipari vállalkozó, aki  magánéletét tekintve is példás évtizedeket tudhat maga mögött.

Kiss Ferenc élete első tíz évét a Tét melletti, kb. 150 lelket számláló Lesvárpusztán töltötte, ahol kisgyermekként csodálatos élményekben volt része. Az akkoriban kialakult barátságok nagy része igen tartósnak bizonyult, hisz az egykori játszópajtások közül néhányukkal a mai napig  tartják a kapcsolatot. Riportalanyunk a Kiss család középső gyermekként cseperedett fel. Az édesapa a helyi téesz gépkocsivezetője volt, az édesanya pedig a családtagok ügyeit rendezgette odahaza. Beszélgetőpartnerünk az általános iskola alsó tagozatát Lesvárpusztán végezte. Nagybátyja felesége, Kiss Lászlóné Ilonka nénit ötven év távlatából is fantasztikus tanítónőként őrzi az emlékezetében.
Kiss László családja 1966-ban beköltözött Tétre, a Liszt Ferenc utcába. A város akkoriban jobb infrastruktúrával rendelkező, modernebb világot jelentett számukra, így a gyerekek iskoláztatása is egyszerűbb lett.

Ismerősünk 1968-ban a pápai húsiparhoz jelentkezett ipari tanulónak, és a három éves hentes képzés után Győrben talált állást. Leszerelése után a Közvágóhídnál helyezkedett el, majd a közben megszűnésre ítélt cég húsboltját feleségével maszekban működtették tovább. A kisvállalkozó azóta is a Győri Vásárcsarnokban szolgálja ki a fogyasztókat. A házasfelek az üzleti életben is jó párost alkotnak, mert a húsfeldolgozó szakmát szerencsésen kiegészíti az asszony kereskedelem terén szerzett tapasztalata. A vállalkozó szerint nagyon kedvelik őket Győrben, ahol az igényesebb vásárlók is elégedetten távoznak üzletükből. Forgalmazott termékeik kilencven százalékát ugyanazon beszállítótól szerzik be, a felvágottakat és kolbászféleségeket pedig egy kisebb cégnél vásárolja.

A Téten lakó, két gyermeket felnevelő házaspár közel negyven éve mondta ki a boldogító igent. Problémák az ő életükben is voltak, de ezeket megpróbálták orvosolni. A szintén húsipari végzettséggel rendelkező fiaik négy unokával ajándékozták meg a nagyszülőket.

Kiss Ferenc vallja, hogy a tiszta, ízléses környezet az ember egyik fokmérője. Szerinte erre való igényét – mint ahogy a többi pozitív tulajdonságát is – otthonról hozta. A felmenőktől örökölt céltudatosság, a kitartás és a szorgalom alapozta meg eredményes pályafutását.

A huszonötéves vadászmúlttal rendelkező vállalkozót szenvedélye pihenteti és egyben kikapcsolja. A Téten működő földtulajdonosi vadásztársaság huszonöt aktív taggal számol. Környékünkre főleg az apróvad jellemző, mint a fácán és a nyúl, de megtalálható az őz, a gémszarvas és a vaddisznó is. Riportalanyunk legnagyobb  vadászélményét a távoli Afrikában élte át. Kiss Ferenc megosztotta televíziónkkal egyetlen, eddig beteljesületlen vágyát is: ismét szeretne  eljutni a Föld harmadik kontinensére, ahol fiaival és unokáival venne részt egy izgalmas vadászaton.

Beküldés dátuma: 2013. 12. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés