Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az álmok megvalósulásának időszakát élik a települések

A belediek idén ünneplik a várossá nyilvánítás tizedik évfordulóját, melytől csak még különlegesebb lett a 2019-es pünkösdi fesztivál. Tíz esztendő alatt az emberek és a település életében is sok minden történhet. A személyes sorsok összeadódva formálták Beled történetét – fogalmazott Gyopáros Alpár.

– Biztos vagyok abban, hogy ha megkérdeznénk a beledieket arról, hogy milyen változást tapasztaltak az elmúlt tíz évben, mindenkinek lenne legalább egy fontos mondanivalója vagy kellemes története – mondta Gyopáros Alpár. Szerinte Beled minden szempontból rászolgált a városi rangra, sőt mára a környék mikrotérségi központja lett. Az országgyűlési képviselő kijelentette: ha a város lakói ennyire együttműködőek egymással, és összefognak a település fejlődése érdekében, akkor még hatványozottabb kormányzati segítségre számíthatnak.
Németh Zoltán a pünkösdi fesztivál megnyitó ünnepségén arról számolt be, hogy milyen intenzív fejlesztési időszakát élik a települések szerte a megyében. A kormány a helyiekre bízta, hogy mire költenék a fejlesztési pénzeket.
A megyei közgyűlés elnöke szerint egy helység elsősorban nem attól város, hogy dokumentum tanúsítja a közigazgatási besorolását, mert sokkal fontosabbak annál az ott igénybe vehető szolgáltatások. Beledben csupa olyan beruházásokat fejeztek be az utóbbi időkben, amelyek növelik a városi léttel járó előnyöket. Az emberek közérzetét szintén befolyásolja, hogy mennyire összetartó a település közössége, és milyen kulturális programok érhetőek el az adott helyen.
Horváth Lajos szerint a Beledben elkészült beruházások az összefogást jelképezik.
– Pünkösdhöz sok hagyomány és népszokás kötődik. Engedjék meg, hogy egyet mindenképpen kiemeljek: Csíksomlyón a nyeregben összejönnek a magyarok, hogy tanúságos tegyenek hitükről és magyarságukról – fogalmazott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője.
Ákosfalva és Beled közössége régóta együtt ünnepel, mert az erdélyi és a rábaközi települések céljai azonosak: ilyen a megmaradás, valamint a legfontosabb befektetés, az oktatás. A Maros megyei főtanfelügyelő-helyettes nem érkezett „üres kézzel”, hisz magával hozta azt az el nem évülő szeretetet, amelyet a külhoni magyarok és az itteniek egymás iránt éreznek. Illés Ildikó köszöntője végén marosvásárhelyi képes albummal és egy erdélyi népszokásokat magában foglaló kiadvánnyal kedveskedett vendéglátóinak.
Osváth Csaba, Ákosfalva polgármestere települése jókívánságaival kezdte.
– Otthonról jöttünk ide, haza – fogalmazott Ákosfalva polgármestere, majd arra emlékeztetett, hogy tizennyolc éve létesítettek testvértelepülési kapcsolatot Beleddel. Beszédében említést tett az európai parlamenti választásokról, majd a magyarok támogatását kérte az úzvölgyi katonatemetőben kialakult helyzet mielőbbi rendezéséhez. Végezetül azt kívánta, hogy minél tovább tartson a településeik közt kialakult szeretetteljes kapcsolat.

Beküldés dátuma: 2019. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés