Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az amatőr zenészeké volt a porond

Az általános iskolás korú gyermekek közül sokan elsajátítják a zenei alapokat, de a felsőbb tanulmányok megkezdése után, támogatás hiányában, többekből eltűnik az ilyen irányú ambíció. Ezért gondolták a kónyiak négy évvel ezelőtt, hogy megfelelő terepet biztosítanak azok számára, akik amatőr szinten, de mégis folytatnák a muzsikálást, vagy esetleg együttesükkel szeretnének bemutatkozni a nagyközönség előtt.
Kónyban negyedik alkalommal rendezték  meg a könnyűzenei fesztivált, melyet idén kétnapos ifjúsági programmá bővítettek ki. Aller Imre elmondta: idén több új együttes is jelentkezett a felhívásra, aminek a szervezők nagyon örültek. A polgármester a kónyi nyilvánosság előtt bemutatkozó csapatokat korábban nem ismerte, ezért várakozással nézett az események elé. A szólisták és az együttesek produkcióját szakértőkből álló zsűri értékelte, majd a fellépőkkel félrevonulva, elmondták pozitív és negatív tapasztalataikat. Azok a csapatok és zenészek, akik megfogadják a hasznos tanácsokat, az újonnan szerzett információkkal jövőbeni munkájukban profitálhatnak. A tavalyi év fesztiváldíjasa a kezdetektől részt vett a programon, és fokozatosan építette be előadásába a szakértők véleményeit, ami legutóbbi fellépésükön már megmutatkozott.
Somogyi Ferenc művészeti vezető megjegyezte: egy zenekar, ha nem kap fellépési lehetőséget, az egyenlő a megszűnésével. Az állandó felkészülés viszont arra ösztökéli a csapatot, hogy minél jobb legyen. A kezdők közül sajnos néhányan eltűnnek a süllyesztőben, ezért sosem hall felőlük, de összességében fejlődőképesek a kónyi fesztiválon megjelenő zenekarok.

Beküldés dátuma: 2012. 07. 18.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play