Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az amatőr zenészeké volt a porond

Az általános iskolás korú gyermekek közül sokan elsajátítják a zenei alapokat, de a felsőbb tanulmányok megkezdése után, támogatás hiányában, többekből eltűnik az ilyen irányú ambíció. Ezért gondolták a kónyiak négy évvel ezelőtt, hogy megfelelő terepet biztosítanak azok számára, akik amatőr szinten, de mégis folytatnák a muzsikálást, vagy esetleg együttesükkel szeretnének bemutatkozni a nagyközönség előtt.
Kónyban negyedik alkalommal rendezték  meg a könnyűzenei fesztivált, melyet idén kétnapos ifjúsági programmá bővítettek ki. Aller Imre elmondta: idén több új együttes is jelentkezett a felhívásra, aminek a szervezők nagyon örültek. A polgármester a kónyi nyilvánosság előtt bemutatkozó csapatokat korábban nem ismerte, ezért várakozással nézett az események elé. A szólisták és az együttesek produkcióját szakértőkből álló zsűri értékelte, majd a fellépőkkel félrevonulva, elmondták pozitív és negatív tapasztalataikat. Azok a csapatok és zenészek, akik megfogadják a hasznos tanácsokat, az újonnan szerzett információkkal jövőbeni munkájukban profitálhatnak. A tavalyi év fesztiváldíjasa a kezdetektől részt vett a programon, és fokozatosan építette be előadásába a szakértők véleményeit, ami legutóbbi fellépésükön már megmutatkozott.
Somogyi Ferenc művészeti vezető megjegyezte: egy zenekar, ha nem kap fellépési lehetőséget, az egyenlő a megszűnésével. Az állandó felkészülés viszont arra ösztökéli a csapatot, hogy minél jobb legyen. A kezdők közül sajnos néhányan eltűnnek a süllyesztőben, ezért sosem hall felőlük, de összességében fejlődőképesek a kónyi fesztiválon megjelenő zenekarok.

Beküldés dátuma: 2012. 07. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek