Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az anime tévésorozatok egyenesen Japánba repítették őt

A budapesti Károli Gáspár Református Egyetem japán szakos diákja később  szeretné befejezni a hátralévő két szemesztert, de mint mondta, egyszerűen nem bírt magával. A pörgős lány hamar feltalálta magát az idegen világban, és egyik tapasztalt újságíró ismerősével médiacéget alapítottak. A fiatalok nemrégiben jelentek meg a főként amerikai és japán sztárokat bemutató, a huszonéves korosztálynak címzett, japán és angol nyelven íródott új magazinukkal, melyben terveik szerint üzleti jellegű információkat is közölnek a jövőben. Tisztában vannak azzal, hogy nem lesz egyszerű fennmaradni a piacon, de ők megtesznek mindent a sikerért - kommentálta a lány a történteket.
Ági az anime stílusú rajzfilmek által került közel a keleti kultúrához, mely magával ragadta az akkor tízéves lányt. Milyen volt az átállás a szigetországban?  Beszélgetőpartnerünknek szinte azonnal ment, sőt, itthoni ismerősei már azt is mondták rá, hogy japánosan viselkedik. A Magyarországon inkább visszahúzódóan viselkedő tini új lakóhelyén szinte rögtön kinyílt, és belevetette magát az élet sűrűjébe. - Szerintem szerencsém is volt, mert véletlenül olyan emberekkel találkoztam, akik nagyon jó fejek - mesélte Ágnes, majd hozzátette: itthon nem merte volna elkezdeni azt, amibe külföldön belevágott. Több helyen próbálkozott: egyik modellügynökséggel japán sorozatot forgatott, de felszolgálóként is dolgozik. Nagyon sok lehetőség van náluk, meg az emberek is  kedvesek, mert ha elhibáz valamit, akkor sem szidalmazzák, hanem inkább megnyugtatják őt.
Japánban természetes a pontosság, így a tömegközlekedési eszközök is szinte mindig időben érkeznek, de ha mégis késnek néhány percet, rögtön elnézését kérik az utazóközönségnek. A fiatalok szintén rendszeretők, sokszor az egész napos munka után is elmennek bulizni, de mégsem panaszkodnak fáradtságra. A tradíciók még mindig meghatározóak, de az újabb generációk már kicsit lazábban fogják fel a hagyományos keleti kultúrát. A tinédzserek kevésbé lázadóak, mint itthon, de azért rendesen próbálkoznak. A japánok szinte munkamániások, a főnök biztatása nélkül is képesek éjfélig  túlórázni  - jegyezte meg a kapuvári lány. A cégek szívesen rendeznek partikat, mert így még jobban összeforr a  beosztottak családi élete és  hivatása.
- A család hiányzik, de annyira szeretem a japán légkört, hogy haza nagyon nem vágyom - fogalmazott Kováts Ágnes. Neki az lenne az ideális, ha rokonságát is kitelepíthetné Japánba. A nagy földrajzi távolság miatt egyszer fordult elő, hogy szülei és hatéves kistestvére meglátogatta őt, és a szigetországban tapasztaltak bennük is mély nyomot hagytak. A  legutóbbi egy hónapra tervezett látogatásának ideje alatt is dolgozott, skype-on tartotta a kapcsolatot egyik menedzserével. Ági nem tudta pontosan megmondani, hogy legközelebb mikor jön haza Kapuvárra, mert foglalkoznia kell új munkájával, de egy éven belül azért ismét szeretne a 12 órás repülőút után magyar földre lépni, és családjával találkozni.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play