Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az áprilisi ülésen több beszámolót hallgatott meg a képviselő-testület

Az önkormányzatok életében az egyik legkomolyabb rendeletalkotás a mögöttük hagyott esztendő költségvetésének teljesítéséről szóló zárszámadási beszámoló elfogadása. A szigorú és fegyelmezett gazdálkodás következtében Kapuváron jó eredményeket értek el.

Németh Csóka Gábor szerint a képviselő-testületi ülés egyik kiemelt napirendi pontja volt a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésekről és a tűzoltóság munkájáról szóló beszámoló. Rácz Imre tűzoltó alezredes mindenre kiterjedő, részletes írásbeli tájékoztatást adott a témában, szóbeli kiegészítésével pedig még teljesebb képet tárt az önkormányzat elé. Az alpolgármester úgy véli, a katasztrófavédelem a bonyolult, összetett feladat ellenére kiválóan végzi munkáját. A csornai és a kapuvári kirendeltségen felkészült személyi állomány biztosítja a feladatok végrehajtását, továbbá a tárgyi feltételek is adottak. A riportalany arra emlékeztetett, hogy amikor a város üzemeltette a tűzoltóságot, jelentős pénzzel támogatta az önkormányzat a lánglovagokat.
A számadatok azt mutatják, hogy az önkormányzat 2013-ban, a korábbiakhoz hasonlóan jól gazdálkodott – hangzott a képviselő-testületi összefoglalóban. Németh Csóka Gábor hozzátette: A bevételi és kiadási oldal között mintegy 51 millió forint különbség van az előbbi rovat javára. A stabil,  eredményt is felmutató gazdálkodást önfegyelmet tanúsító pénzügyi magatartással érték el Kapuváron.

Néhány hete adták át a Király-tó Óvoda és Bölcsőde Arany János úti felújított épületét. A legkisebbek olyan színvonalas intézménybe járhatnak, amilyen talán a környéken sem található, s nemcsak a technikai feltételek adottak, mert kiválóan képzett gondozónők várják a bölcsődéseket. Mivel a környező kisebb települések Kapuvártól nincsenek nagy távolságra, máshonnét is várják a gyerekeket. Nagy segítség ez a csemetéiket nevelő édesanyáknak, mert nyugodtan visszamehetnek dolgozni, hiszen jó kezekben és szép környezetben tudhatják gyermekeiket.
A képviselők a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ szolgáltatásait igénybe vevők létszámával korábban szintén foglalkoztak, de az alpolgármester szerint eljöhet még az az időszak, amikor ebben az intézményben is bővítésre lesz szükség. A központ nemrég növelte ellátási körzetét, így Fertődről és annak környékéről is érkeznek a fogyatékkal élők. A szülők szeretetükkel tudják támogatni a fiatalokat, de a szakmai foglalkozásokat csak szervezett keretek közt kaphatják meg a rászorulók.

A kapuvári önkormányzat a közelmúltban ismét foglalkozott az újonnan épült, illetve felújított kerékpárúttal. A kivitelező  befejezte ugyan a munkát határidőre, de a helyiek részéről minőségi kifogás merült fel. A cég szerencsére azóta elvégezte a szükséges javításokat, így hibátlan úton kerekezhetnek a biciklisek, pláne, hogy május végére, június elejére negyven fős kerékpáros turistacsoport jelezte érkezését Csehországból. © MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 05. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés