Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az asztalitenisz koronázatlan királya játszott Beledben

A pingpong minél szélesebb körben való megkedveltetése volt a célja a szervezőknek a „Beled-kupa” amatőr asztalitenisz verseny megrendezésével. A résztvevők közvetlen közelről figyelhették meg Klampár Tibor kétszeres világbajnok játékát, aki megteremtette hazánkban a sportág alapjait.

A „Játssz velünk!” program keretében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán nyert pénzből finanszírozták a „Beled és térsége humánszolgáltatásainak fejlesztése” címmel megrendezett amatőr asztalitenisz versenyt. A nap sztárvendége Klampár Tibor legendás sportoló volt, aki élménybeszámolója után pingpong bemutatót tartott, így az érdeklődők bepillantást nyertek a háromszoros Európa-bajnok, harmincnégyszeres magyar bajnok világklasszis játékába. 

Dr. Gál László, a Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub tagja nagy lelkesedéssel mesélt a decemberben megrendezett amatőr versenyről. Amikor odaállt az asztalhoz legjobb játékosunk, Hullámos Zsolt, én is ütögettem párat Klampár Tiborral, és amikor rámozdult a labdára, nem is lehetett látni a pörgetését és a labda mozgását.
A nyolcadik alkalommal megrendezett „Beled-kupán” több mint harmincan vettek részt, és a sportág ismertségéhez képest viszonylag sok néző volt kíváncsi a rangadóra. Egyéniben Hullámos Zsolt, a Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub játékosa bizonyult a legjobbnak.
Dr. Gál László csak azt sajnálja, hogy kevés beledi szurkolt a mérkőzéseken, pedig ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy népszerűbb legyen ez az önfegyelemre és nagy koncentrációra nevelő sportág. Amennyiben valamelyik testnevelő tanár úgy gondolja, akár a tanórákon vagy a délutáni szakkörök keretében foglalkoznának a gyerekekkel, ami talán bizakodóbbá tenné a pingpongosokat az utánpótlás szempontjából.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play