Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az egész világon jellemző a béldaganatok számának növekedése

Dr. Ábrahám Péter a kórházzal kapcsolatban pozitív hírről tudott beszámolni, hiszen átadták a gasztroenterológiai szakrendelőt a háziorvosok régi helyén. Az osztályvezető főorvos  elmondta, hogy eddig nagyon mostoha körülmények között történt a rendelés. A tisztasági festésen kívül megépítették a speciális vízvezeték- és elektromos rendszert. A szakorovosok hozták magukkal a felső- és az alsó tükrözéshez szükséges vizsgálóeszközöket, a Fuji endoszkópos torony pedig régi, de jól bevált berendezés, ezért meghagyták biztonsági tartaléknak.
– Ami új fejlesztés és számunkra nagyon fontos, az az endoszkópos mosogatógép, mely a vizsgálatok közötti precíz fertőtlenítést teszi lehetővé. Előnye, hogy növeli az eszközök élettartamát, valamint megakadályozza a bakteriális, illetve vírusos fertőzések vizsgáló berendezéssel történő terjesztését.
A szakember arról a sajnálatos tendenciáról is beszélt, amely szerint egyre több béldaganatot diagnosztizálnak. A betegségnek összetett okai vannak (táplálkozás, környezeti ártalmak, mozgásszegény életmód stb.), ezért nehéz kivédeni, az időben történő felfedezéséhez pedig szervezett szűrésre lenne szükség. Sajnos, a csornai kórház erre nincs felkészülve, sem az orvosok számát, sem pedig az anyagiakat tekintve.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek