Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az egységes gondolkodás látszik Kapuváron

A magánéletében fotózással foglalkozó Mészárosné Pölöskei Rita második alkalommal került be a kapuvári képviselő-testületbe a 2004-ben alakult Kapuvárért Egyesület vezetőjeként. A civil szervezet célja, hogy hozzájáruljon a város kulturális életének színesítéséhez, valamint a gazdagabb programkínálathoz. Az egyesületnek számos olyan  tagja van, aki valamilyen helyi csoport résztvevője: kórus énekese, néptáncos vagy hagyományőrző lovasegyesület közreműködője. Az óvónők és az íjászok bevonásával kulturális kavalkád címmel programot szerveztek a gyerekeknek a kapuvári várgödörben. Elsőként csatlakoztak az előző önkormányzati ciklusban megalakult városi civil fórumhoz. Az összefogás jegyében szívesen csatlakoztak a település kulturális intézményeinek és civil szervezeteinek közös kezdeményezéseihez. Az idei nyári programok megszervezésében és lebonyolításában a Kapuvárért Egyesület konkrét feladatokat fog betölteni. A Leader-csoport eddig meghirdetett pályázati kiírásainak sajnos nem tudtak megfelelni, de nem adják fel, és előkészítés alatt álló projektjeikkel az ifjúság kulturált kikapcsolódását szeretnék segíteni.
Mészárosné Pölöskei Rita leszögezte: az előző önkormányzati ciklusban kijárta a “képviselői iskolát”, így most már nem okoz neki akkora meglepetést a helyhatósági munka, valamint az államigazgatás. Az általa vezetett egyesület elismerésének tekinti, hogy megint tagja lett a plénumnak, ahol megpróbál élni a lehetőségekkel. Mint mondta, problémák mindenhol vannak, hisz semmi sem működhet tökéletesen, de képviselőtársaival kulturáltan megbeszélik a gondokat, és előbb-utóbb közös nevezőre jutnak. – A polgármester tud csapatban gondolkodni, és Kapuváron nincsenek egyéni pártvillongások, mert mindenki a város érdekében munkálkodik – mondta a nőként kisebbségben lévő képviselő, aki nem érzi hátrányát annak, hogy a gyengébbik nem tagjaként vesz részt a testület tevékenységében. Véleményére kíváncsiak és mindig meghallgatják – tette hozzá a képviselőasszony. A testületet ugyanolyan egységesnek érzi, mint a korábbi négy évben, amikor szintén nem a pártérdekek voltak a meghatározóak. – Az a jó, hogy előretekintünk; persze több munkahely kellene Kapuváron – jegyezte meg az ügyrendi és kommunikációs bizottság elnöke. Utóbbi megoldását a folyamatban lévő beruházások következményeként reméli. A helyiekkel személyes kapcsolatot ápoló képviselő tisztában van az emberek ügyes-bajos dolgaival, hiszen elmondják neki. Az egyre kevesebb pénzből gazdálkodó önkormányzatok – szerinte – csak az összefogásnak köszönhetően tudnak eredményt produkálni, abban pedig Kapuváron nincs hiány.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play