Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az ellátottakkal minden körülmények közt foglalkozni kell

A kormányrendelet szerint a férőhelyek számának ötven százalékát szabad csak feltölteni a szociális intézmények napközbeni ellátásában. A veszélyhelyzet ideje alatt ugyan szünetelt az intézményben az ügyfélfogadás, de attól még az ellátottak problémái nem szűntek meg, ezért meg kellett oldani valamilyen módon a kapcsolattartást.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején sem zárt be a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ, csak más munkarend szerint látták el feladataikat.
A fogyatékosok napközbeni ellátását és az idősek klubját úgy tudták működtetni, hogy otthonában keresték fel a gondozottakat. A szolgáltatásokat aszerint biztosították, hogy mire volt szüksége az illetőnek. A személyes látogatások alkalmával helybe vitték a fogyatékkal élőknek a különböző nehézségű rajzos, ügyességi feladatokat, hogy ne szakadjon meg a mentális gondozásuk. Azóta visszaállt az intézményben a napközbeni ellátás, de még nem veszi igénybe mindenki a lehetőséget.
Odoricsné Buthi Krisztina elmondta, hogy egyébként is csak tizenöt főt fogadhatnak, mivel a férőhelyek felét szabad csak igénybe venni. Akinek nem jut hely, az sem marad ellátás nélkül, mert az otthonában keresik fel a szakemberek.
A család és gyermekjóléti szolgálatnál beszüntették az ügyfélfogadást, ezért az intézmény udvarán, illetve a szolgáltatást igénybe vevők otthonában tartották a kapcsolatot az érintettekkel. A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ munkatársai több mint százötven családdal vannak kapcsolatban, akikkel a veszélyhelyzet ideje alatt is legalább hetente foglalkozniuk kellett. Július eleje óta pedig úgy oldják meg az ügyfélfogadást, hogy egyszerre csak egy személy tartózkodhat az intézmény adott helyiségében, ahol mindenkinek be kell tartania a higiénés előírásokat.
– A házi segítségnyújtásban, az étkeztetésben nem történt változás a pandémiás időszakban sem, ezért itt ugyanúgy folytattuk a munkát, mint korábban – jelezte az intézményvezető, aki szerint Kapuváron kifogástalanul működött az operatív törzs. A polgármester napi, heti szinten tartotta a kapcsolatot vezetőtársaival, akikkel megbeszélték az aktuálisan megjelenő kormányrendeleteket. A rendszeres találkozókat továbbra is fenntartják, hogy azonnal reagálhassanak minden változásra.
Miután a boltokban megszűnt az idősek védelmében bevezetett idősáv, már nem a családsegítő munkatársai bonyolítják a vásárlást, hiszen a nyitvatartás alatt a nap bármely szakában látogathatóak a kereskedelmi üzletek.

Beküldés dátuma: 2020. 07. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play