Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az előző nap sütött pékáruból kapnak a rászorulók

Az előző évekhez képest sokkal kedvezőbben alakult a Beledi Egyesített Szociális Központ költségvetése, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a kormány nagymértékben megemelte három szakfeladat finanszírozását.

– Idéntől több pénz jut a közösségi ellátásra, a család- és gyermekjóléti szolgáltatásokra, valamint a házi segítségnyújtással kapcsolatos feladatokra. A legnagyobb hiányt mindig a házi gondozás jelentette, de most hogy megemelkedett a finanszírozása, sokkal kedvezőbben alakult a költségvetés végszáma is – nyilatkozta televíziónknak Farkasné Horváth Gertrúd. Az intézményvezető hozzátette: Ennek köszönhetően idén nem kerül sor térítési díj változásra, tehát a tavalyi díjakkal fogunk dolgozni. A házi gondozás rendkívül sokrétű: a gondozók segítik az idősek mindennapjait, bevásárolnak, gyógyszert íratnak fel, takarítanak, ha kell segítenek a tisztálkodásban. A településen egyre több az idős ember, és sokuknak távol vannak vagy dolgoznak a családtagjaik, ezért egyre nagyobb szükség van erre a fajta ellátásra.
– Idén is tervezünk táborokat, melyek konkrét időpontját még nem jelöltük kis, folyamatban van a szervezés – fogalmazott a riportalany.
A Beledi Egyesített Szociális Központ augusztus 31-ig biztosítja a családi bölcsődei ellátást, mert ősztől az óvoda mellett készülő bölcsődébe kerülnek a gyerekek.
Beledben továbbra is él a következő kezdeményezés: Az egyik bevásárlóközpont az előző napról megmaradt pékáruit átadja a szociális központnak. A Magyar Élelmiszerbankon keresztül néha tejterméket is részükre bocsátja, amit a rászorulók közt oszt ki a központ a társulás települései között. – Kolléganőim minden reggel felveszik az adott mennyiségű pékárut és azt adott településekre szétszortírozva a falubuszok segítségével eljuttatjuk a rászorulókhoz. A családsegítők, a házi gondozók tudják, hogy mely családoknak okoz komoly gondot a mindennapi élelem beszerzése – tette hozzá Farkasné Horváth Gertrúd.

Beküldés dátuma: 2018. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play