Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az ember önmagának tartozik felelősségel az életéért

 

– Tanárként csak remélni tudom, hogy kíváncsiságotok tudásvággyá, a kirándulás pedig célokká, tervekké érlelődött, és lelkileg  felkészültetek a nagy feladatra – hangzott a csornai Csukás iskola szalagavatóján.

Péntek Gizella Mária a végzős osztályok osztályfőnökei nevében tartotta meg ünnepi beszédét. A „feladat” ismerős volt számára, hiszen a pedagógus pályán eltöltött két évtized alatt  számos osztálytól és végzős diáktól vett már búcsút.
– Mi felnőttek szeretünk tanácsokat osztogatni a fiatalabb nemzedéknek. Még sem egyszerű mindig valami újat, valami frappánsat mondani. Talán, amire figyelmeztetnélek benneteket, hogy életünk egyik legfontosabb vállalkozása a tanulás, még pedig az a fajta tanulás, amelyet az ember kíváncsiságból tesz egy új tudományban.
A zöld szalag többféle jelentést hordozó jelkép: mindenekelőtt azt mutatja, hogy a viselője a csornai iskola végzős diákja, de az elmúlt évek emlékeként is lehet értékelni. A fiatal felnőtt kor kezdete már nem annyira felhőtlen, hiszen nagyobb kihívások, és életre szóló felelősségteljes döntések elé állítja a végzősöket. Az, hogy  a fiatalok milyen jelet hagynak életükkel  a világban,  csak rajtuk múlik – fogalmazott az osztályfőnök, aki óva intette diákjait attól, hogy a média sugallta hamis életcélok kényszere hajszolja őket.
Perlaki Sándor igazgató a szalagavató eredeti szokásának felelevenítése után a közeledő vizsgákat említette a diákoknak. A szalag jelentése messze túlmutat önmagán – hangsúlyozta az iskola vezetője. Olyan jelzés, mely a felnőtté avatás szimbóluma, irányt mutató, útbaigazító az élet további szakaszában.

Beküldés dátuma: 2014. 02. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés