Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az ember önmagának tartozik felelősségel az életéért

 

– Tanárként csak remélni tudom, hogy kíváncsiságotok tudásvággyá, a kirándulás pedig célokká, tervekké érlelődött, és lelkileg  felkészültetek a nagy feladatra – hangzott a csornai Csukás iskola szalagavatóján.

Péntek Gizella Mária a végzős osztályok osztályfőnökei nevében tartotta meg ünnepi beszédét. A „feladat” ismerős volt számára, hiszen a pedagógus pályán eltöltött két évtized alatt  számos osztálytól és végzős diáktól vett már búcsút.
– Mi felnőttek szeretünk tanácsokat osztogatni a fiatalabb nemzedéknek. Még sem egyszerű mindig valami újat, valami frappánsat mondani. Talán, amire figyelmeztetnélek benneteket, hogy életünk egyik legfontosabb vállalkozása a tanulás, még pedig az a fajta tanulás, amelyet az ember kíváncsiságból tesz egy új tudományban.
A zöld szalag többféle jelentést hordozó jelkép: mindenekelőtt azt mutatja, hogy a viselője a csornai iskola végzős diákja, de az elmúlt évek emlékeként is lehet értékelni. A fiatal felnőtt kor kezdete már nem annyira felhőtlen, hiszen nagyobb kihívások, és életre szóló felelősségteljes döntések elé állítja a végzősöket. Az, hogy  a fiatalok milyen jelet hagynak életükkel  a világban,  csak rajtuk múlik – fogalmazott az osztályfőnök, aki óva intette diákjait attól, hogy a média sugallta hamis életcélok kényszere hajszolja őket.
Perlaki Sándor igazgató a szalagavató eredeti szokásának felelevenítése után a közeledő vizsgákat említette a diákoknak. A szalag jelentése messze túlmutat önmagán – hangsúlyozta az iskola vezetője. Olyan jelzés, mely a felnőtté avatás szimbóluma, irányt mutató, útbaigazító az élet további szakaszában.

Beküldés dátuma: 2014. 02. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play