Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az emberek saját bőrükön érzik, hogy milyen gyümölcsöző ágazat a turisztika

Jó az irány, és helyes az út, amelyen elindultunk. A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület eddig is jelentős forrást fordított a turizmus fejlesztésére, amelyet az érintett pályázók önerőből vagy hitelből egészítettek ki.

Kapuvár évek óta részt vesz a budapesti Utazás Kiállításon, S mint ahogy az elmúlt esz-tendőkben, az idén is meg-próbáltak valami újat mutatni az érdeklődőknek. 2014-ben a helyi küldöttséget elkísérte a fővárosba  a Gál-busz Kft., mely nemrég nívós elismerést kapott a személyszállítás területén végzett tevékenységéért. Hámori György, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke elmondta: Kapuvárt, mint folyamatosan fejlődő kerékpáros régióközpontot próbálták bemutatni a nagyközönségnek, de természetesen a település hagyományos értékeit is reprezentálták a nyugat-magyarországi régió közös kiállítópavilonjánál.
– Lassan kinőjük ezt a helyet, ezért a későbbiekben önálló megjelenésen kell gondolkodnunk – fogalmazott Kapuvár polgármestere, aki szerint már érezhető az érdeklődés azok részéről, akik az Utazás Kiállításon figyeltek fel a településre, és ismerték meg a környék látnivalóit. – Hosszú évek munkája eredményeként lassan a kapuváriakban is tudatosul, hogy csak úgy lehet kitörni szűkebb környezetükből, ha minden alkalommal megmutatják értékeiket. Hadd köszönjem meg a  a Rábaközi Televízió és a Rábaközi Magazin munkáját, hiszen mindig első kézből közvetítették nyilvános szerepléseinket. Ez nagyon komoly dolog, hisz a kapuváriak így értesülnek arról, hogy milyen munkát végzünk, melynek meg lesz az eredménye. Egyre több helyi  ismeri fel, és a saját bőrén érzi, hogy nagy lehetőség van a turisztikai ágazatban.
Kapuvár komplex módon gondolkodik az idegenforgalomról. A város vezetése fő irányvonalnak tekinti  az egészségturizmust a szénsavgázas kezeléssel és a termálfürdő nyújtotta előnyökkel, de tisztában vannak azzal, hogy egyedül nem sokra mennek. Egyre több környékbeli polgármester emlegeti a Hámori György által mondott gondolatokat: egyedül nem sokra mennek, viszont ha összefog a Rábaköz, a tájegység még sokra viheti.  Egyik ilyen „kincsünk” a gasztronómia, azon belül tájjelegű ételeink, melyek világviszonylatban is megállják a helyüket. Hazánk még ma is főváros-centrikus, ezért a különböző államok nagykövetei is ritkábban jutnak el vidékre. Az a diplomata, amelyik ellátogatott a kapuváriak Utazás Kiállításon bemutatott standjához, előbb-utóbb személyesen is megjelent a városban. A 2014-es Hungexpo nyitórendezvényén „csak” hat nagykövetet vártak a kapuváriak, ami  a komolyabb kapcsolatfelvétel első lépcsőjének tekinthető.
A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület szintén fontosnak tartja, hogy tájegységünk megmutatkozzon a budapesti vásárközpontban tartott rendezvényen, melyen idén mintegy 35 ország 500 kiállítója vett részt. Hutflesz Mihály, a vidékfejlesztési egyesület alelnöke nagyon örül annak, hogy egyre több Rábaközben működő vállalkozás jelzi, hogy be kíván mutatkozni az Utazás Kiállításon. Azért fontos az együttműködés, mert a turizmus a kooperációról szól. – A térség értékeit, kisebb-nagyobb szolgáltatásait összevontan kell megjeleníteni hogy ütőképes szolgáltatási rendszerré álljon össze. A Rábaköz mint földrajzi egység ismert, pedig egyedisége, kulturális, gasztronómiai öröksége, ökológiai sajátossága is figyelemreméltó. A 2014/2020-as pályázati ciklusban további turisztikai források fognak a rendelkezésére állni – tette hozzá Hutflesz Mihály, aki szintén pozitívumként említette televíziónk és hetilapunk kommunikációs szerepét ebben az összetett folyamatban.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 03. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés