Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az emberek visszajelzése a plébánost megerősíti hivatásában

Radó Tamás szerint két dolog szükséges ahhoz, hogy valaki jól érezze magát új helyén: Miközben a korábbi közösség tagjai szabadon
engedik szellemi vezetőjüket, szeretettel gondolnak az együtt töltött évekre, a befogadó közösség pedig nyitott szívvel várja a plébánost.

Hatvanadik születésnapján köszöntötték nemrég Kapuvár plébánosát, aki szülővárosában, a soproni Szent István-templomban keresztelkedett annak idején. Radó Tamást 1978-ban szentelték pappá. A hűség városában tizenegy éven át látta el a segédlelkészi feladatokat, majd a káplánt két esztendőre Lébénybe helyezték át. A győri Szent Imre-templomban tizenhét esztendőt töltött, 2007 óta pedig Kapuváron teljesít szolgálatot. Elmondása szerint az első naptól kezdve otthon érezte magát a városban. Elődje, Kapui Jenő atya megkönnyítette neki a beilleszkedést, ezenkívül sok segítséget kapott Dukai Miklóstól, az egyházközség világi elnökétől és a plébánia összes dolgozójától.
A katolikus pap korábban is tapasztalta, hogy ahol az iskola és a szülők együtt tudnak dolgozni az egyházzal, ott a gyerekkel nincs probléma, mert mindenki egyformán próbál segíteni a másiknak.
– Kapuváron az egyházközség és a város kapcsolata korábban is gyümölcsöző volt, hiszen egymás nélkül nem tudunk semmit sem tenni. A templom az önkormányzat kezdeményezésére újult meg a városközponti rehabilitációs program keretében. A templom belső megújítása a hívek nagy áldozatába kerül, és nagyrészt az ő figyelmüknek köszönhető – fogalmazott Radó Tamás.
A plébános számvetést nem készített a kerek évforduló kapcsán, mivel mindennap megteszi, ami elvárható tőle, ráadásul örömmel látja el hivatását. Feladatköre változatos, annak pedig különösképpen örül, hogy részesül az egyének mindennapi életéből. Radó Tamás úgy látja, hogy ma is szükség van a papokra. A kapuvári plébános születésnapja alkalmából azt kívánta a híveknek, hogy hozzá hasonlóan éljék meg az évtizedek múlását. Lehet, hogy utólag néhány dolgon javítana, de ez szerinte inkább lelkiismeret kérdése, és ha újra kezdhetné, nagyjából ugyanígy cselekedne.

Beküldés dátuma: 2015. 02. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek