Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az embereket, ha van józan eszük, az MSZP helyzete nem érdekli... Papp József

Előrebocsátom: én már csak hobbipolitikus vagyok – e gondolattal vezette be nyilatkozatát Papp József. Az MSZP Rábaközi Szervezetének elnöke csak azért ült kameránk elé, mert Gyopáros Alpár a csornai elkerülőről szóló sajtótájékoztatójával „kiprovokálta belőle” a nyilatkozatot. Szerinte az országgyűlési képviselő meghazudtolta a múltat, a jövőről pedig ködösített  beszámolójában. Csorna egykori polgármesterének indoklása a következőképpen hangzott: a szocialisták is sokat tettek az elkerülő megépítéséért, ő maga pedig számtalanszor tájékoztatott az aktuális fejleményekről.
Papp József nemrég stúdiónkban azt állította, hogy 2007-ben a dr. Turi György vezette csornai önkormányzat utasította el az egy évvel korábban kiadott jogerős építési engedélyeket. – A csornai önkormányzat, a polgármester és a tisztségviselők, valamint a megyei területfejlesztési tanács akadályozták az elkerülő út építését – mondta Papp József, majd véleményét némileg árnyalta: – Nemcsak ők, de ők is.
Hogy tényszerűek legyünk, ide kívánkozik a felemlegetett városvezető, dr. Turi György televíziós archívumunkból visszajátszott, 2008 októberében tett bejelentése: a tervek meghiúsulásának a minisztériumok közötti hibás információcsere az oka, tehát nem a csornai vezetés dobta a kukába a dokumentációkat.
Nem nehéz rájönni, hogy két  ellentmondó kijelentés áll egymással szemben.

2008 elején újrakezdődött a tervezés, ami 2010 márciusára fejeződött be. Papp József megjegyezte: – A legújabb projekt csak a 86-os elkerülőt tartalmazza, ami lássuk be nem kevés, hiszen hihetetlen mennyiségű kamionforgalmat fog majd kivezetni a városból, de a 85-ös főút forgalma továbbra is terhelni fogja Csornát. Utóbbi problémát csak az Európai Unió következő hétéves finanszírozási ciklusában fogják megoldani, vagyis a csornai elkerülő második ütemébe sorolták. Papp József a következőről beszélt: Ezt Gyopáros Alpár nyilatkozatában nem merte vagy nem akarta kimondani.
Emlékeztetőül: A Rábaközi Magazin „Mire számíthatnak az emberek a Kormánytól és a «maffiabaloldaltól»?” című, Gyopáros Alpár sajtóközleménye alapján 2013. május 29-én megjelent cikkben a következőt olvashatták: „A csornai elkerülő második ütemében megépül az M 85-ös gyorsforgalmi út Sopron irányába is.” Ebből következik, hogy Gyopáros Alpár szinte ugyanazt mondta (csak kevésbé negatív felhanggal), mint ami miatt Papp József most halaszthatatlan szükségét érezte a megszólalásnak.
Papp József stúdiónkban hangoztatta: véleménye szerint teljesen egyértelműek a 2006-os tervben foglaltak, s ismét csak az akkori csornai önkormányzati vezetést kárhoztatta a beruházás elmaradásáért. Állítása újabb kontrasztot mutat dr. Turi György 2007-es  sajtótájékoztatójával, amikor a polgármester azt a térképet is megmutatta, melyen tisztán láthatóak a különféle nyomvonal-változatok, melyekből legalább nyolcféle volt. – 2007 végéig több mint tíz egyeztető tárgyaláson voltunk túl – mondta dr. Turi György az archívumunkból előkerült nyilatkozatában, vagyis közel sem volt olyan magától értetődő, hogy merre haladjon az út.

Papp József a politikától való tudatos visszavonulást, vagy érdemi alternatívák híján mégis az újabb közéleti szerepvállalást választja?

Papp József az MSZP helyzetét Csornán és környékén is rendkívül nehéznek ítélte meg. Főbb problémaként említette, hogy nem ismerik az akutáli ügyek hátterét, és kevés a megszólalási esélyük. A párt helyi pozíciójának és önbizalmának meggyengüléséért az egyik volt MSZP-s, jelenlegi önkormányzati képviselőt hibáztatja. A nyilatkozó saját szerepét tisztázva kijelentette: tudatosan távolodva a politikától nem akar sokat szerepelni, de van, amikor muszáj megszólalnia. A Vállal politikai szerepet az elkövetkezendő időszakban? kérdésre így reagált: – Az embereket, ha van józan eszük, az MSZP helyzete nem érdekli, nem is kell, hogy érdekelje, hanem a saját helyzetük. Gondolatmenetét így folytatta: Ha nagy nyomás nehezedne rá és nem találnának nála megfelelőbb személyt, akkor talán ismét a színtérre lépne, de ezt maga nem ambícionálja. A Rábaközi Televízióban csak azért nem szerepel, mert egész embert kívánó „másik szférában” kezdett el dolgozni.
Beküldés dátuma: 2013. 06. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés