Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az eredmények azt mutatják, megéri a lemondás

Aki türelmetlen,  gyors eredményekre vágyik, és nehezen viseli a pofonokat, az máshol keresse a boldogulást, mert a kung-fuban néhány hét vagy hónap alatt nem lehet kivételes képességű sportolókat nevelni. Cser István edző szerint a küzdőtérre kiálló versenyzőknek viszont már szinte önmagukat kell legyőzni, hogy a több bíró és szépszámú közönség előtt megmutassák felkészültségüket.

A Kisalföldi Shaolin Kung-fu Egyesület csornai edzéseit két csoportban rendezi meg: az öttől tízévesig terjedő korosztály csapatában huszonöt-huszonnyolc gyerek vesz részt, a harminc fős felnőttek kategóriájában pedig az ennél idősebbek gyakorolnak rendszeresen. A 2013-as tavaszi időszakban két versenyen mérették meg magukat: a szombathelyi stílusbajnokságon formagyakorlatból és küzdelemből különböző felkészültségű versenyzők indultak el. Többen nyertek, és második, valamint harmadik helyezéseket értek el, az abszolút kezdők bemutatkozása pedig  várakozáson felüli sikert eredményezett. A rangadón kiemelkedő fiatalok mehettek tovább a magyar bajnokságra, melynek első fordulója Székesfehérváron zajlott le. Sérülések, betegségek, illetve munkahelyi elfoglaltságok miatt csak ketten indulhattak: Horváth Bianka küzdelemben próbálkozott, a kezdők közül pedig Kohut Viktória formagyakorlatát pontozta a zsűri.

Horváth Bianka kezdőként vett részt a bukaresti tradicionális bajnokság mínusz 56 kg-os felnőtt női mezőnyében.
A fiatal lány törékeny alkata ellenére kemény dolgokkal kezdte: sok lemondással jár az EB-n való részvétel, és azt is el kell fogadnia, hogy kevesebb ideje jut a barátokra. A sok gyakorlás és edzőtáborozás miatt a tévézést is hanyagolja, mert a tanulást ugyanakkora intenzitással kell folytatnia, mintha nem sportolna. – Ezt valahogy meg kell oldani – jelentette ki Bianka, aki a rendes testnevelési órákon gyakran futással erősít, mellyel „kiválthatja”az egyik kung-fu edzést. Iskola után nekiáll tanulni, s gyakran buszra ül, mert az is lehet, hogy nem Csornán, hanem Győrben vagy Szombathelyen tartják a tréningeket.
A kung-fu EB harmadik helyezettje azért győzi le a sok nehézséget, mert élete nagy lehetőségének tekinti a sportágában elért eredményeket. A versenyző többször átesett a holtponton, amikor nagyon szeretett volna pihenni, de mégis erőt vett magán, és folytatta az edzéseket. Bianka Bukarestben nemzeti színű zászló alatt képviselte hazáját és a kisalföldi klubot, amire utólag is nagy örömmel gondol, és eddigi munkája elismerésének tekinti, hogy mestere lehetőséget látott benne. A kung-fu versenyző a megmérettetés előtti nyilatkozatában annyit mondott, hogy a maximumot szeretné kihozni magából, és legalább azt megmutatni, amire az edzéseken képes volt. Ehhez képest a kezdőként indult versenyző EB-bajnoki dobogós helyezett lett. Bianka román ellenfelétől hajszál híján kapott ki, a török partnert viszont legyőzte, mert szerinte jobban koncentrált a menetre. A versenyzőnek nincs annál nagyobb öröm, mint hazáját képviselve ott lenni a legjobb három között, s a tizennégy órás hazaút utáni itthoni fogadtatás pedig még felemelőbb volt. Horváth Bianka attól, hogy példakép lett, még maga nem változik meg, legfeljebb környezete viszonyul hozzá másként.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 24.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play