Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az idei költségvetésről beszéltek Csorna vezetői

Stabil, kiegyensúlyozott, ugyanakkor takarékos költségvetésnek nevezte Csorna polgármestere a város idei büdzséjét. A pályázatokat az elmúlt évben is kihasználta a település, így a jövőben is számítanak az újabb lehetőségekre.

A csornai képviselő-testület február 18-i ülésén elfogadta a 2016-os költségvetést. Mivel a város jó adóerő-képességgel rendelkezik, kevesebb állami támogatásra számíthat, ami nem okozott nehézséget az idei büdzsé tervezésekor. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester a fontosabb prioritásokról beszélt televíziónknak:
A pályázatok tervezésével és előkészítésével párhuzamosan, megfelelő önerővel kell rendelkeznie a városnak, miközben általános tartalékot is képezniük kell.
– Sorban jelennek meg az uniós és hazai pályázatok, és Csornán számos olyan fejlesztési terv is van, amelyet támogatásból szeretnénk megvalósítani. Többek között ilyen a városi csapadékvízelvezető-rendszer és a közintézmények korszerűsítése, valamint az ipari parkok fejlesztése. Fontosnak tartom a művelődési központ és a városháza előtti tér rekonstrukcióját, de természetesen hosszan folytathatnám a felsorolást. – mondta a polgármester. Hozzátette: – Elsőbbséget élvez a járdaépítési program. Tavaly tíz utca került felújításra, idén pedig elsőként a József Attila utcát fogjuk pályázati pénzből rendbe tenni és további utcák felújítását is tervezzük.
A képviselők a következő testületi ülésen foglalkoznak a fiatalok támogatásának kérdésével, de már az idei költségvetés is külön keretet határoz meg erre a célra.
Csorna vezetése további új munkahelyek létrejöttében reménykedik, és a hamarosan beinduló napelemgyár követendő példa lehet a további, letelepülni szándékozó vállalkozások számára. Az iparűzésiadó–bevétel meghaladta a tervezett mértéket, ezért a város első embere köszönetet mondott a vállalkozóknak.
Tavaly nagy sikere volt a csornai elkerülő, valamint a gyorsforgalmi út átadására szervezett városi ünnepségnek, így a csornaiak a város 45 éves évfordulójának alkalmából – 2016 nyarának végén – is számíthatnak nagy rendezvényre, mely már elkezdődött az előkészítése.

Major András alpolgármester szerint Csorna idei költségvetésének igazi kedvezményezettjei a fiatalok és a civil szervezetek. Példaként említette a fiatal házasok első lakáshoz jutását segítő programot, melynek kidolgozása folyamatban van.
– Elsődleges célunk, hogy a csornai fiatalok helyben találják meg boldogulásukat, és itt tervezzék az életüket. Jelentősen megemeltük a civil szervezetekre fordítható összeget, továbbá egységes szerkezetbe foglaltuk a civil pályázatok körét. Március 1-jén megtartott civil fórum nagy érdeklődésre tartott számot.

 

A csornai polgármesteri hivatalban – február eleje óta – működő beléptető- és nyilvántartó rendszerről Szalainé dr. Németh Annamária mondott bővebb információt.

„Az új munkaidő nyilvántartó rendszer, mely 2016. február 1. napjától került beüzemelére, egyúttal elektronikus beléptető rendszer is. A hatékonyság növelése, az ügyfélkiszolgálás színvonalának emelése megkövetelte a probléma komplex szemléletét és megoldását. E kihívásnak történő megfeleltetés indukálta a hivatal szerkezeti átalakítását és személyzeti modernizálását is. A rendszer harmadik eleme egy földszinti integrált ügyfélfogadó
iroda kialakítása, két-három munkaállomással, a Vilmos Park Kft.-vel együttes megjelenéssel.
A negyedik elem pedig a jelenlegi porta helyén egy nyitott, informálódásra szolgáló, világos, várakozásra is alkalmas, egyterű helyiség kialakítása, mely lehetővé teszi az ügyfelek jobb tájékoztatását és kulturált, a modern kor elvárásainak megfelelő környezetben való fogadását és tovább irányítását.
Ahhoz, hogy az ügyfél részére vendégkártya kerüljön kiadásra, személyazonosságát igazolnia kell, meg kell jelölnie kihez jött és milyen ügyben, majd az aznapi beléptetőlap aláírásával a portaszolgálatos kollégától megkapja a megfelelő belépésre jogosító vendégkártyát.
Amennyiben a polgármesteri hivatali ügyintézőknél van ügye az ügyfélnek, esetleg a jegyzőhöz, aljegyzőhöz érkezik, ügyfélfogadási napon a II. emeleti hivatali szintre bejutásra jogosító kártyát adnak át részére a portán.
Kérjük a tisztelt csornai Polgárokat, hogy az új rendszert megértéssel fogadják.”

Beküldés dátuma: 2016. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés