Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az idei nyár szenzációja: Csorna megvette a termálkutat

A jelenlegi választási ciklus legfontosabb momentuma, hogy a város megszerezte a termálkutat és a fürdővel szomszédos, egykori kertészetnek helyet adó területet, ugyanakkor a munka neheze még csak ezután jön: hasznosítani kellene az ingatlant, melyhez pályázati forrásra van szükség.

Az idei nyár nagy szenzációja, hogy végre a csornai önkormányzat tulajdonába került a termálkút. A fürdő eddig is az önkormányzaté volt, viszont egy pápai cég látja el az üzemeltetői feladatokat. Gyopáros Alpár szerint ez teljesen rendben van, mert nem feltétlenül az önkormányzat dolga egy létesítmény működtetése, jobb ha ezzel piaci szereplő foglalkozik. A visszás helyzetet az okozta, hogy a fürdő vízellátása bizonytalan volt, mert a kút tulajdonosának a hozzáállásától függött. Ilyen formában elég nehéz egy termált üzemeltetni, ami évtizedek óta az egyik legnehezebb feladatot rótta a mindenkori önkormányzatokra. Ráadásul magántulajdonban lévő kertészet is működött a kút területén. Csorna a különböző bonyodalmakba, jogi pereskedésekbe került cégtulajdonosok felszámolási eljárása során tudta megszerezni a kúttal együtt a fürdővel szomszédos 10 hektáros területet. Az ingatlanon akár turisztikai célú fejlesztésben is gondolkodhat a város – fűzte hozzá az országgyűlési képviselő, aki gratulált a polgármesternek, a helyi képviselő-testületnek, valamint a hivatal dolgozóinak a sikeres tranzakció lebonyolításáért.
Gyopáros Alpár abban bízik, hogy a városvezetés a gyógyvíz hatását előtérbe helyező turisztikai fejlesztésben gondolkodik, melyhez szükség lesz állami vagy egyéb támogatásra, akár külső pénzügyi befektető bevonásával is.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play