Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az idei nyár szenzációja: Csorna megvette a termálkutat

A jelenlegi választási ciklus legfontosabb momentuma, hogy a város megszerezte a termálkutat és a fürdővel szomszédos, egykori kertészetnek helyet adó területet, ugyanakkor a munka neheze még csak ezután jön: hasznosítani kellene az ingatlant, melyhez pályázati forrásra van szükség.

Az idei nyár nagy szenzációja, hogy végre a csornai önkormányzat tulajdonába került a termálkút. A fürdő eddig is az önkormányzaté volt, viszont egy pápai cég látja el az üzemeltetői feladatokat. Gyopáros Alpár szerint ez teljesen rendben van, mert nem feltétlenül az önkormányzat dolga egy létesítmény működtetése, jobb ha ezzel piaci szereplő foglalkozik. A visszás helyzetet az okozta, hogy a fürdő vízellátása bizonytalan volt, mert a kút tulajdonosának a hozzáállásától függött. Ilyen formában elég nehéz egy termált üzemeltetni, ami évtizedek óta az egyik legnehezebb feladatot rótta a mindenkori önkormányzatokra. Ráadásul magántulajdonban lévő kertészet is működött a kút területén. Csorna a különböző bonyodalmakba, jogi pereskedésekbe került cégtulajdonosok felszámolási eljárása során tudta megszerezni a kúttal együtt a fürdővel szomszédos 10 hektáros területet. Az ingatlanon akár turisztikai célú fejlesztésben is gondolkodhat a város – fűzte hozzá az országgyűlési képviselő, aki gratulált a polgármesternek, a helyi képviselő-testületnek, valamint a hivatal dolgozóinak a sikeres tranzakció lebonyolításáért.
Gyopáros Alpár abban bízik, hogy a városvezetés a gyógyvíz hatását előtérbe helyező turisztikai fejlesztésben gondolkodik, melyhez szükség lesz állami vagy egyéb támogatásra, akár külső pénzügyi befektető bevonásával is.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play