Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az időseket ünnepelték Beledben

A beledi önkormányzat vendégségbe hívta Gyopáros Alpárt a város idősek napi rendezvényére. Az országgyűlési képviselő örömmel fogadta a szíves invitálást, aminek egyfajta viszonzásaként közölte: újabb csoportot kalauzolna az országházban, amennyiben megszervezik a buszos utazást.

Major Jenő negyedik alkalommal köszöntötte a beledi nyugdíjasokat a városi idősek napján. A résztvevők létszáma évről évre gyarapodik, idén több mint százan jöttek el. 

Gyopáros Alpár nagyra tartja azokat az önkormányzatokat, amelyek minden esztendőben ünnepséget rendeznek az idősebb lakóknak, megköszönve nekik évtizedes fáradozásukat. A nyugdíjasok a szakkörök és klubok tagjaként aktívan részt vesznek a város közéletében, de sokan egyénileg is segítenek.
A parlamenti képviselő megemlítette, hogy szeptember végén országházi látogatásra hívta a beledi nyugdíjasklub tagjait, akik közül harmincan éltek a lehetőséggel. Gondolva arra, hogy többen is kíváncsiak lennének Budapest egyik legismertebb középületére, Gyopáros Alpár továbbra is fenntartja meghívását azok számára, akik ellátogatnának a fővárosba. Az utazás megszervezéséhez a Beled vezetőinek közreműködését kérte.

A város lakói igazi közösséget alkotva vesznek részt az adventi gyertyagyújtáson – utalt karácsony közeledtére az országgyűlési képviselő, aki ezt követően elmondta: Beled polgármesterével évek óta keresik a lehetőségét, illetve az anyagi hátterét annak, hogy a Barthodeiszky kastély alsó szintjén lévő három terem egybenyitásával akár háromszáz személy elhelyezésére alkalmas közösségi teret hozzanak létre. Mivel az épület műemléki védelem alatt álló, a szigorúbb szabályok mellett még nehezebb hozzálátni az átalakításnak. – Nagyon bízom abban, hogy a következő évek eredményei közt szerepelni fog a Barthodeiszky-kastély felújítása – fogalmazott Gyopáros Alpár.

Beküldés dátuma: 2017. 12. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play