Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az igazi lövészet sokkal több élményt nyújt a számítógépes játékoknál

A beledi lövészeknek tavaly mindössze egyetlen ponton múlt a bronzérme, de az idei megyei versenyen mindenképpen dobogós helyre szeretnének kerülni. Szerencsére – a labdajátékokkal ellentétben – a lőszer sosem jut vissza küldőjéhez, aminek hátulütője, hogy sok kell belőle, ezért drága az edzéseken használt muníció.

A Beledi Lövészklub elnöke nem válogat az eszközökben, mert bevallása szerint mindennel szeret lőni. A lényeg, hogy durranjon – tette hozzá Pálfi Gyula, aki katonakorában többféle fegyvernemet is kipróbált, és több mint negyven éve tagja a beledi lövészklubnak. 1924-ben kézzel ásták ki a lövészárkot, és a helyet akkoriban Levente térnek hívták. Eredetileg a kettős malom és a répcelaki út mellé tervezték, de mivel 1912-ben már kész volt a focipálya, inkább annak közelébe került a lőtér. 1948-ban hivatalosan is megalakult a lövészklub, mely 1955-től pedig a Magyar Honvédelmi Szövetség sport és szabadidős szakosztályán belül működött. 1992 óta a Magyar Technikai Tömegsport Szövetség berkein belül folytathatták tevékenységüket a klubtagok.
A Beledi Lövészklub ifjúsági, felnőtt és női csapatának tagjai légpuskával, kispuskával és pisztollyal gyakorolhatják hobbijukat. A klub három új versenypuskával rendelkezik, és a 2015-ös hétfordulós megyei lövészversenyen sok elismerő oklevelet szereztek.
– Világ életemben jó lövő voltam. Gyermekkoromban sokat csúzliztam. Sajnos, ma már nehezebben találom el a céltáblán a tízeseket, de kispuskával tíz lövéssel összegyűjtök 75 pontértékű találatot – mesélte a lövészklub elnöke. Szerinte a sportlövészet sokkal izgalmasabb, mint a számítógépes játékok.
Bozi Ferenc, a lövészklub gazdasági felelőse az elnökkel együtt küzd a csapat fennmaradásáért. Összeszokott társaság az övéké, és évről évre többen vesznek részt a klub életében. Ez a fajta hobbi fegyelmezett viselkedést követel, így az ittas állapotú egyének nem tartózkodhatnak a lőtéren.
– Szeretettel várjuk a fiatalokat. Csupa jóra oktatjuk őket: elsősorban rendezettségre, ami eddig még senkinek sem ártott meg – mondta a gazdaságis.

A beledi lőtéren havonta két alkalommal, szombat délutánonként tartják az edzéseket, amelyre nemtől, kortól és előképzettségtől függetlenül, szeretettel várják az érdeklődőket. A pártolótagság éves díja ötezer forint. A beledi lakhely sem követelmény, hiszen Vitnyédről, Csornáról és Pápáról is többen átjárnak a lőtérre.
A Beledi Lövészklub nagyon büszke fiataljaira, akik közül többen annyi köregységet lőnek, hogy se szeri, se száma kiváló eredményeiknek. Nem véletlen, hogy a riportalany Tuba Bence nevét külön megemlítette.

Az idei munka ünnepére lövészmajálist szerveznek 9-től 12 óráig. Az egyéniben és csapatban érkezők már 8.30 órától nevezhetnek.

Beküldés dátuma: 2016. 04. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play