Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az irgalmasság szent évére készülnek

Minden advent egy új liturgikus év kezdete is. 2015-ben Szent Márk, jövőre pedig Szent Lukács evangéliumából olvasnak fel a híveknek a kapuvári templomban. Jézus arra figyelmeztet: Isten szeretetét nem őrizhetjük csak magunkban, mert másoknak is tovább kell adni.

– Advent az egyház különleges időszaka, amikor nemcsak a vallásos emberek mozdulnak meg, hanem akik távolabb állnak a hittel teli élettől. Az események mindenkit arra indítanak, hogy tegyenek valamit – utalt Radó Tamás az év végén szokásos adományozó akciókra.
– A segítség legnagyobb módját maga Isten mutatta meg nekünk, amikor elküldte ajándékát, Jézus Krisztust. A városban megrendezésre kerülő programok arra is figyelmeztetnek, hogy a készülődés mellett magunk és mások lelkével is foglalkozzunk.
A plébános szerint Kapuváron nagyon jó az együttműködés az egyház és a város vezetése között. Aki idegenként belép a településre, többnyire azt mondja: Olyan mások itt az emberek. Ez is az összefogás eredménye.
– Nagyon jól tudjuk, hogy december 8-ával rendkívüli szentévet hirdetett meg Ferenc Pápa. A jubileumi esztendő az irgalmasság jegyében zajlik majd. Az irgalmasságnak hét lelki és testi cselekedete van, melyekre a kapuvári Szent Anna templom bejáratánál elhelyezett felirat és szimbólum fogja emlékeztetni az embereket – derült ki a tájékoztatóból.
A püspök Kapuvárt búcsújáró helynek nevezte ki, ami azt jelenti, hogy 2016. november 20-áig betér a templomba, teljes búcsúban részesül. Kapuváron december 13-án, az esti misével nyitják meg a szent évet, melyre különleges díszkaput építenek a híveknek.

Beküldés dátuma: 2015. 12. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés