Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az irgalmasság szent évére készülnek

Minden advent egy új liturgikus év kezdete is. 2015-ben Szent Márk, jövőre pedig Szent Lukács evangéliumából olvasnak fel a híveknek a kapuvári templomban. Jézus arra figyelmeztet: Isten szeretetét nem őrizhetjük csak magunkban, mert másoknak is tovább kell adni.

– Advent az egyház különleges időszaka, amikor nemcsak a vallásos emberek mozdulnak meg, hanem akik távolabb állnak a hittel teli élettől. Az események mindenkit arra indítanak, hogy tegyenek valamit – utalt Radó Tamás az év végén szokásos adományozó akciókra.
– A segítség legnagyobb módját maga Isten mutatta meg nekünk, amikor elküldte ajándékát, Jézus Krisztust. A városban megrendezésre kerülő programok arra is figyelmeztetnek, hogy a készülődés mellett magunk és mások lelkével is foglalkozzunk.
A plébános szerint Kapuváron nagyon jó az együttműködés az egyház és a város vezetése között. Aki idegenként belép a településre, többnyire azt mondja: Olyan mások itt az emberek. Ez is az összefogás eredménye.
– Nagyon jól tudjuk, hogy december 8-ával rendkívüli szentévet hirdetett meg Ferenc Pápa. A jubileumi esztendő az irgalmasság jegyében zajlik majd. Az irgalmasságnak hét lelki és testi cselekedete van, melyekre a kapuvári Szent Anna templom bejáratánál elhelyezett felirat és szimbólum fogja emlékeztetni az embereket – derült ki a tájékoztatóból.
A püspök Kapuvárt búcsújáró helynek nevezte ki, ami azt jelenti, hogy 2016. november 20-áig betér a templomba, teljes búcsúban részesül. Kapuváron december 13-án, az esti misével nyitják meg a szent évet, melyre különleges díszkaput építenek a híveknek.

Beküldés dátuma: 2015. 12. 02.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek