Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az irgalmasság szent évére készülnek

Minden advent egy új liturgikus év kezdete is. 2015-ben Szent Márk, jövőre pedig Szent Lukács evangéliumából olvasnak fel a híveknek a kapuvári templomban. Jézus arra figyelmeztet: Isten szeretetét nem őrizhetjük csak magunkban, mert másoknak is tovább kell adni.

– Advent az egyház különleges időszaka, amikor nemcsak a vallásos emberek mozdulnak meg, hanem akik távolabb állnak a hittel teli élettől. Az események mindenkit arra indítanak, hogy tegyenek valamit – utalt Radó Tamás az év végén szokásos adományozó akciókra.
– A segítség legnagyobb módját maga Isten mutatta meg nekünk, amikor elküldte ajándékát, Jézus Krisztust. A városban megrendezésre kerülő programok arra is figyelmeztetnek, hogy a készülődés mellett magunk és mások lelkével is foglalkozzunk.
A plébános szerint Kapuváron nagyon jó az együttműködés az egyház és a város vezetése között. Aki idegenként belép a településre, többnyire azt mondja: Olyan mások itt az emberek. Ez is az összefogás eredménye.
– Nagyon jól tudjuk, hogy december 8-ával rendkívüli szentévet hirdetett meg Ferenc Pápa. A jubileumi esztendő az irgalmasság jegyében zajlik majd. Az irgalmasságnak hét lelki és testi cselekedete van, melyekre a kapuvári Szent Anna templom bejáratánál elhelyezett felirat és szimbólum fogja emlékeztetni az embereket – derült ki a tájékoztatóból.
A püspök Kapuvárt búcsújáró helynek nevezte ki, ami azt jelenti, hogy 2016. november 20-áig betér a templomba, teljes búcsúban részesül. Kapuváron december 13-án, az esti misével nyitják meg a szent évet, melyre különleges díszkaput építenek a híveknek.

Beküldés dátuma: 2015. 12. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play