Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az iskolai élet legfontosabb szereplői a diákok

Az elmúlt 130 évben több mint hétezer diák ballagott el, akik közül sokan öregbítették az iskola hírnevét – hangzott a Pátzaysok a színpadon című előadás köszöntőjében.  Az intézmény fennállása óta többször nevet változtatott, de nem a megszólítás a lényeg, hanem a szándék: tanítani, nevelni, értéket közvetíteni az ide járó gyerekeknek.

Jubileumi ünnepségsorozattal emlékeztek Kapuváron a Pátzay Pál Általános Iskola fennállásnak 130 éves évfordulója alkalmából. Czanik Ferenc képzőművész tanár kiállítása az intézmény minigalériájában volt látható, az állófogadással egybekötött ünnepséget pedig másnap tartották meg ugyanezen a  helyszínen.
A diákok Pátzaysok a színpadon címmel mutatták be produkciójukat. A város elöljárósága nevében dr. Puhl Imre köszöntötte a résztvevőket és a vendégeket. Az oktatási és egészségügyi bizottság vezetője szerint a tanulóknak korán meg kell tanulniuk a segítségadást, hogy együtt tudjanak működni társaikkal. A gyerekek jól előre készülnek minden egyes fellépésre, ami meghozza számukra a sikerélményt. Magabiztos fellépés és egészséges önkép szükséges ahhoz, hogy megtalálják helyüket a társadalomban. Aki önmagában is kételkedik, hamarabb elégedetlen környezetével, viszont ha lehetőségeivel és korlátaival egyaránt tisztában van, akkor arra törekszik, hogy színesebbé tegye világunkat.

Báró Berg Gusztáv annak idején 4.500 forintért vásárolta, és 2.500 forintért adta át a telket iskolaépítésre. A Kapuvári Állami Polgári Iskola és a tornacsarnok létrejöttét az állam és a város egyaránt támogatta. Horváth László, a Kapuvár Térségi Általános Iskola jelenlegi igazgatója azokról a szellemi vívmányokról és technikai újításokról beszélt, melyek az elmúlt évtizedek alatt jellemezték az intézményt. A megyei, a területi és az országos tanulmányi versenyek mellett a sport mindig kiemelt terület volt a diákok életében.
Horváth László az évforduló kapcsán a következő üzenetet kívánta megosztani hallgatóságával: – Hiszem, hogy hatni kell, a személyiségünkkel, a szeretetünkkel, az emberségünkkel, a tudásunkkal, és mindenekelőtt személyes példamutatásunkkal. A pozitív értékek melletti elköteleződés bennünket, felnőtteket is felemel. A szív szava nem mindig a csillogás, hanem az odafordulás, a szeretet és az elfogadás útja.

Pölöskei Sándor, az iskola nyugalmazott igazgatója emlékezett arra a húsz esztendőre, amikor ő vezette az intézményt. A pedagógus arra kérte a fiatalokat, legyenek büszkék iskolájukra, mert szorgalmas, kitartó munkájukkal tovább öregbíthetik annak hírnevét. Az egykori intézményvezető szakmai életútja megkoronázásaként átvehette gyémánt díszoklevelét.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play