Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az oktatás minőségét az iskolában uralkodó szellemiség határozza meg

A bágyogszováti általános iskola igazgatója nagyon örül annak, ami már megvalósult az intézményben, de szerinte tervekre mindig is szükség lesz, mert az viszi előre a világot. A pedagógus szerint a hagyományos tananyag elméleti ismereténél sokkal fontosabb a pontos szövegértés és a logikus gondolkodás tanítása.

A Bágyogszováti József Attila Általános Iskola az elmúlt időszakban a Soproni Tankerületi Központ segítségével több, mint 15 millió forintot fordított különböző beruházásokra, fejlesztésekre, eszközvásárlásokra.
Az elmúlt évben megtörtént az iskola teljes villamos hálózatának felújítása. A beruházások továbbra is folytatódnak, nemrég például tanári asztalokat, kerékpártárolókat, udvari padokat vásároltak, a sporteszközök, illetve egyéb tanítást segítő kellékek beszerzése pedig folyamatban van.
– Az viszi előbbre a világot, ha vannak elképzelések a jövőt illetően – fogalmazott Németh Marica. Szeretnék megújítani a két helyiségből kialakított számítógépes tantermüket, ahova padozatcserét terveznek. Merészebb álmaik közé tartozik egy saját tornaterem, akár a jelenlegi iskolaépület meghosszabbításaként.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ által szervezett „Tehetségek Magyarországa” című kiemelt projekt keretében különböző szakmai konferenciákon vettek részt a bágyogszováti pedagógusok. A pedagógusok és a szülők egyaránt büszkék a tanulókra, mert az országos eredményekkel egybevetve is kiválóan teljesítenek. Németh Marica véleménye szerint nem az határozza meg az oktatás minőségét, hogy az iskola faluban vagy városban van. Kisebb településeken is adottak a tárgyi feltételek, és felkészült pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel. A kisebb települések iskoláiban tanuló diákoknak ugyanúgy át lehet adni azokat az ismereteket, amelyekkel később megállják a helyüket az életben.

Az EFOP 1.3.9. projekt keretében a „Falunk jövőjéért” című pályázattal 52 millió forintot nyert az iskola. A projekt része az egyházi épített örökségek megismertetése, de ezen alkalmakkal az adott hely egyéb nevezetességeit is meglátogatják a gyerekekkel. A kulturális -, öko- és sportprogramok lehetőségeket kínálnak a más intézményekkel való közös rendezvények megtartására.
Az iskola mindenben számíthat az önkormányzat támogatására. Bár nem az önkormányzat látja el az iskolafenntartói feladatokat, Horváth László polgármester mindenben a segítségükre van.
A felsősök nemrég budapesti tanulmányi kiránduláson vettek részt. Haszonics Eszternek a Mátyás- templom és az interaktív tárlatvezetés tetszett a legjobban. Nagyon emlékezetes maradt számára a majki műemlék együttesnél tett kirándulás, az Oroszlány külterületén lévő egykori szerzetesotthon.
Simon Zoltán a parlamenti őrségváltásra és a kupolateremre emlékszik a legszívesebben. A fiút lenyűgözték Európa egyik legszebb parlamenti épületének méretei, de tetszett neki a Budapesti Vásárközpontban megrendezésre került FeHoVa, vagyis a Hungexpo területén lévő fegyver, horgászat, vadászat kiállítás is.
Lakner Regina arról mesélt, hogy Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő jóvoltából megnézték az Országházat. Emlékezetes maradt számára a Szent Korona és a vörös szőnyeggel borított lépcsőház.
Kiss Viktor a dunaszigeti kirándulást emelte ki, ahol az aranymosással mint ősi mesterséggel ismerkedtek. A fiú életében először járt a Parlamentben, melynek külső és belső képe egyaránt lenyűgözte.
Gál Máté nagyon kedveli a várakat, ezért a sümegi kiránduláson érezte magát a legjobban. Jól emlékszik arra a hatalmas belső térre, ahol megnézték a viszonylag épen maradt várfalat. 

Beküldés dátuma: 2019. 05. 14.

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play