Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az országos tizedik és a megye legjobbja Piri Anetta

2001-ben rendvédelmi oktatással bővült a csornai gimnázium képzési kínálata, így dr. Pásztor Tibor tizenöt éves tapasztalattal a háta mögött nyilatkozott Piri Anetta legutóbbi Országos Rendvédelmi Tanulmányi Versenyen elért eredményéről.

Hazánkban hetvenegy iskola kb. háromezer tanulója vesz részt rendvédelmi képzésen, akik közül majdnem kétszázan írták meg a januári előselejtezőt, majd a huszonöt legjobb tanuló jutott be a Békéscsabán megrendezésre kerülő országos döntőbe. A diákoknak a szóbeli megmérettetésen speciális társadalomtudományi, rendészeti, rendészettörténeti, katasztrófavédelmi ismeretekből, valamint az idegen nyelvi készségekről kellett számot adniuk.
A gimnázium történetében egyszer fordult elő, hogy az intézmény tanulója az első helyen végzett, de dr. Pásztor Tibor óraadó tanár most is elégedett Piri Anetta 10. helyezésével, hiszen a versenyen való részvétel azt jelenti, hogy mindig akad olyan gimnazista, aki vállalja a megmérettetést és az azzal járó felkészüléssorozatot.
Az egyéni kategóriában induló Piri Anetta az Országos Rendvédelmi Tanulmányi Versenyen összesítésben a 10. helyen végzett, katasztrófavédelemből pedig megszerezte az első helyezést. A „megye legjobbja” címmel is büszkélkedő 12/D osztályos tanuló a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányságtól elnyerte a Sárkányölő Szent György Emlékérmet. Az emeltszintű érettségit tervező középiskolásnak plusz öt pontot jelent a mostani kiváló eredménye a főiskolai felvételihez. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészettudományi karára készülő hunyadis tanuló sikerének egyik kulcsa a kitartó szorgalom. A családjával Erdélyből anyaországba költöző diák a továbbtanulást illetően eltökélt, hiszen kicsi kora óta erre a pályára készül.

Az iskolának nagyon sokat jelentenek az ilyen jellegű megmérettetések, legyenek ezek akár kulturális, tanulmányi vagy sportversenyeken elért eredmények, hisz valamennyi az intézmény hírnevét öregbíti – nyilatkozta Kovács Istvánné. A beiskolázás szempontjából is nagy a jelentősége az országos szintű erőpróbáknak, hiszen a leendő hunyadisok és szüleik ilyenformán értesülnek arról, hogy mire képesek a náluk tanuló diákok. – A versenyek a diákok felsőfokú tanulmányaihoz is plusz pontot jelentenek, másrészt nagy segítséget jelentenek az érettségire való felkészüléshez – tette hozzá az igazgató.

Beküldés dátuma: 2016. 04. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play