Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az országos verseny jó erős középmezőnyében végeztek a kapuvári diákok

Az “Apáczai Csere János tehetségkutató komplex természettudományi tanulmányi verseny” országos döntőjén 13. helyezést szerzett a kapuvári Széchenyi-iskola csapata: Kurcsics Máté, Fuhrmann Krisztina és Madarasi Réka. A többfordulós verseny tizenöt diából álló “beugró” feladatának összeállítását széles kutatómunka előzte meg. Biológia és földrajz tárgyakból Nagy Zoltánné segítette a gyerekek felkészülését, a számítógépes prezentáció elkészítésében pedig Novits László, Czanik Ferenc és egy volt diák, Varga Tamás vett részt. Az országos bajnokságot az egészséges életmód témakörében hirdették meg, mely a biológia, a földrajz, a fizika, a kémia és a technika tárgyakat érintette. A versenyzőket a reáltárgyakból felkészítő Kleizerné Kocsis Mária elmondta, hogy a mostani csapatot alkotó tanulók valamennyien nyolcadikasok, ezért jövőre új összetételű versenyzői gárda szervezésébe fognak.

Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play